Insekter - FoU projekter

Jonas Lembcke Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 26.

Fouprojekter

Insekter - FoU projekter

Vores arbejde under forsknings- og udviklingsprojekter foregår hovedsageligt med tre insektarter:
Hermetia illucens, Tenebrio molitor og Alphitobius diaperinus.

Vores primære fokusområder ligger indenfor ernæring (foder), reproduktion, genetik og fysiologi.
Vi laver både mindre InnoBooster projekter med enkelte virksomheder støttet af innovationsfonden, se mere https://innovationsfonden.dk/da/investeringstype/innobooster, og større projekter som ofte har flere deltagende virksomheder.

Nogle af vores større projekter er nævnt herunder.

inVALUABLE
(Insect Value Chain in a Circular Bioeconomy) vil skabe en bæredygtig og ressource-effektiv produktion af insekter som ny, animalsk proteinkilde. Dette er funderet i en cirkulær bioøkonomisk tilgang baseret på anvendelse af restprodukter som insektfoder. inVALUABLE udføres af 11 partnere, som omfatter en bred vifte af eksperter, entreprenører og en internationalt-førende insektproducent, der sammen kan medvirke til at omsætte resultaterne til nye ydelser og produkter.

Støttet af: Innovationsfoden Danmark

Insekt(er): Tenebrio molitor (Almindelig melorm) og Alphitobius diaperinus (Buffalo / lille melorm)

Projekt periode: 2017-2019

 

WICE
(Waste, Insects and Circular Economy) vil belyse det teknologiske og økonomiske potentiale ved at lade insekter (fluelarver) konvertere kildesorteret, organisk husholdningsaffald og efterfølgende anvende den producerede insektbiomasse som foder til mink.

Støttet af: MUDP

Insekt(er): Hermetia illucens (Sort Soldater Flue)

Projekt periode: 2016-2017

 

SUSMEAL
(Sustainable Mealworm Production for Feed and Food) fokusere på at optimere en low-cost-foderblanding baseret på organiske rest- og spildprodukter. Biomasseudbyttet samt protein- og fedtsyreindholdet af de høstfærdige larver er succeskriterier for foderblandingen. Desuden undersøger vi et digitalt moniteringssystem til vurdering af larvernes sundhed og vækst.

Støttet af: EUROSTAR

Insekt(er): Alphitobius diaperinus (buffalo / lille melorm)

Projekt periode: 2015-2017


VALIN
(VALorisering af organiske sidestrømme gennem biokonvertering med INsekter) var det første store projekt med fokus på udvikling af foder til den almindelige melorm. Biokonverteringspotentialet af de forskellige foderblandinger bliver bestemt igennem bl.a. biomasseoutput og næringsværdien af de producerede melorm. En Cost-benefit-analyse af biokonvertering på et udvalg af ScrapTrans’ foderkomponenter og foderblandinger vil undersøges.

Støttet af: GUDP

Insekt(er): Tenebrio molitor (almindelig melorm)

Projekt periode: 2015-2017