MiM – Metal Injection Moulding

Peter  Sommer-Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 09.

MIM

MiM – Metal Injection Moulding

Ved hjælp af MiM-teknologien fremstiller vi emner med metallets karakteristiske hårdhed og plastens fleksibilitet. Teknologien er velegnet til små emner med komplekse geometrier i store styktal.

Metal Injection Moulding (MiM) kombinerer materialeegenskaberne fra pulvermetallurgi og designmulighederne fra plastsprøj­testøbning og gør det muligt at fremstille hårde emner med komplekse geometrier. Geometriske fordele, der er velkendte fra plast­sprøjtestøbning, kan overføres til metalkomponenter, så du opnår en attraktiv kombination af geometriske mulig­heder, styrke og tæthed i komponenterne.

MiM-processen udfylder et område, hvor eksisterende teknologier ikke er tilstrækkelige eller hvor antallet af procestrin er så store, at produktionsomkost­ningerne bliver urimelig høje. Teknologien er velegnet til små emner med komplekse geometrier, der stiller store krav til de mekaniske egenska­ber og skal produceres i et stort styktal. Processen sikrer optimal korrosionsbestandighed, høj densitet, 100 % tæthed, god svejsbarhed, gode tolerancer, høj styrke og god formbarhed.

MIM-emner kan fremstilles i en række forskellige rustfrie materialekvaliteter. Vi rådgiver om materialevalg, så du opnår det bedste resultat.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning om materialevalg
  • Design, FEM-analyse og dimensionering af emner
  • Dimensionsintervallet ligger mellem 2-200 g pr. emne
  • Leveringstiden på emner (når værktøjet er fremtaget) vil typisk ligge på 2-3 uger
  • Karakterisering og dokumentation i vores omfattende laboratoriefaciliteter