Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP 1 - Procesteknologi i fødevareindustrien

Christian Sylvest Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

pep

Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP 1 - Procesteknologi i fødevareindustrien

Formål

Projektets formål er at skabe vidensgrundlag for nye teknologier, processer og procedurer, der kan bidrage til at fastholde og udvide produktionen af forædlede kødprodukter i Danmark.

AP1 omfatter hjemtagning af viden omkring procesteknologi og indledende afprøvninger af udvalgte ny teknologi og ingredienser.

Projektstatus 3. kvartal 2020

Der er foretaget en række indledende forsøg, hvor indstillingerne på et nyerhvervet OH varmebehandlingsudstyr er gennemprøvet. Forsøgene har vist, hvordan forskellige parmetre  (temperatur, strømstyrke, ledningsevne etc.) påvirker hinanden indbyrdes.

Pga. Corona er det prioriteret at lægge hovedparten af projektaktiviteterne i Q4.

Den næste store aktivitet i projektet er et forsøg, der skal beskrive varmefordeling i OH kogte produkter samt spisekvalitet sammenlignet med konventionelt kogte produkter.

Projektstatus 2. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er, at der er udgivet et nyhedsbrev, hvor der beskrives pulserende elektrisk strøm (PEF) som en mulig ny teknologi til accelereret tørring af spegepølser, råvareforhold der bestemmer kvaliteten af kogt skinker, samt en artikel om kvalitet af fosfatfrie skinker.

Pga. Corona er det blevet prioriteret at lægge hovedparten af projektaktiviteterne i Q3 og Q4

Den næste store aktivitet i projektet er, at afprøve et nyligt hjemkøbt forsøgsudstyr til kogning af kød ved brug af strøm (Ohmsk opvarmning). Herefter iværksættes forsøg, der skal beskrive varmefordeling i produkterne samt spisekvalitet sammenlignet med konventionelt kogte produkter

 

Projektstatus 1. kvartal 2020

Der er udgivet et nyhedsbrev med fokus på forskellige aspekter af hygiejne og receptformulering.

Der planlægges forsøg med temperaturmåling under ohmsk opvarmning, samt deltagelse i EFFoST kongressen og kongres om in vitro kød. Yderligere planlægges 2 nyhedsbreve om udvalgt ny teknologi og ingredienser

 

Nyhedsbreve - nyeste forrest (ældre udgaver på side 1)

 

Artikler

Vestergaard, C. (2020) Ny metode kan koge skinke på to minutter. Levnedsmiddelbladet, 4, side 18

Vestergaard, C. (2020) Sæt strøm til skinken. Food & Drink, juni, side 22

Vestergaard, C. (2020) Sæt strøm til skinken. Installations Nyt, maj, side 16

Vestergaard, C. (2020) Sæt strøm til skinken og spar tid og energi. gts-net.dk, ditaalborg.com, elfokus.dk, inputmag.dk, jammerbugtavis.dk, altomteknik.dk, automatik.nu, Food supply Magazine - april