Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP5 Grøn, kontinuert og hurtig køling

Christian  Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

ice s

Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP5 Grøn, kontinuert og hurtig køling

Målet med AP5 er at teste og optimere alternative køleprocesser mhp. at sikre en hurtigere og mere effektiv vand- og energibesparende køling.

Potentialet for nye ikke-kommercielle processer som vakuumkøling og magnetisk køling ift. reduktion af tids-, energi- og vandforbrug ligeledes vurderes ligesom mulighed for skalering af processerne skal belyses.

 

 

Projektoversigt 1. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at en state-of-the-art om alternative kølemetoder er under udarbejdelse. Redegørelsen viser, at det umiddelbart er immersionskøling og ice-slurry køling, der har størst potentiale for kødindustrien. Der har været afholdt møde med repræsentanter fra kødindustrien, der definerede de tekniske betingelser, som alternative kølemetoder skal imødekomme. I tillæg, har en producent af udstyr til magnetisk frysning været besøgt i Holland, og det vurderes på baggrund heraf, at teknologien aktuelt er for umoden til industriel frysning og irrelevant for køling. Endelig er der taget kontakt til islandske producenter af ice-slurry udstyr med henblik på samarbejde.

Den næste store aktivitet i projektet er, at påbegynde Finite Element Modellering med det formål at identificere de optimale forsøgsbetingelser for forsøg med immersionskøling og ice-slurry. I tillæg forventes der indgået aftaler om udviklingssamarbejde med en islandsk udstyrsproducent  (ice-slurry) og en dansk producent af båndløsninger (immersionskøling).

ice s