Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP 2 - Reduktion af procestid i forædlingsindustrien

Lise  Nersting

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 68.

pep

Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP 2 - Reduktion af procestid i forædlingsindustrien

Formål

Projektet har til formål at udvikle hurtigere temperering og saltning samt kontinuerlig varmebehandling og køling, der kan bringe procestider ned til maksimalt 2 skift, samt at indhente, afprøve og dokumentere nye, teknologiske muligheder, der har relevans ved produktion af forædlede kødprodukter. AP2 har til formål at udvikle hurtigere temperering og saltning samt kontinuerlig varmebehandling og køling, der kan bringe procestider ned til maksimalt 2 skift.

 

Projektstatus 1.kvartal 2020

Optimeringsforsøg med saltning af streaky bacon er igangsat. I første omgang fokuseres på betydning af tumbling efter multistiksprøjtning, hvor det undersøges om tumbling kan udelades. De foreløbige resultater viser, at brystflæsket kryber 1-2 cm i bredden, så skiverne bliver lidt højere og smallere, når brystflæsket tumbles. Ligeledes kryber brystflæsket lidt i længden. Derudover var der ikke væsentlig forskel på om brystflæsket var tumblet eller ej ved vurdering af kvaliteten af de slicede skiver bacon. Der var ikke forskel på stegesvind uanset om brystflæsket var tumblet eller ikke tumblet. Forsøg med optimering af saltningsprocessen for bacon fortsættes. Der igangsættes en litteraturgennemgang af processer til accelereret køling.