Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP1 Procesteknologi i fødevareindustrien

Christian Sylvest Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

pep

Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP1 Procesteknologi i fødevareindustrien

AP1 Procesteknologi i fødevareindustrien

Projektets formål er at skabe vidensgrundlag for nye teknologier, processer og procedurer, der kan bidrage til at fastholde og udvide produktionen af forædlede kødprodukter i Danmark.

AP1 omfatter hjemtagning af viden omkring procesteknologi og indledende afprøvninger af udvalgte ny teknologi og ingredienser.

Projektstatus 3. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er udarbejdet en forsøgsplan for afprøvning af Pulsed Electric Fields (PEF) behandling med henblik på reduktion af procestider (tørring, tumbling).

Der er desuden udgivet et nyhedsbrev omhandlende kunstigt kød, Concitos klimadatabase samt de nye klimakostråd.

Procesteknologisk overvågning #44

Den næste store aktivitet i projektet er, at ovennævnte PEF forsøg gennemføres. Desuden planlægges deltagelse i en konference om laboratoriekød, med tilhørende rejserapport.

Projektstatus 2. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er udgivet nyhedsbrev til branchen omhandlende planteekstrakter som nitriterstatning, forbrugerreaktioner på alternative proteiner samt nyt analyseudstyr til laboratorier.

Nyhedsbrevet kan læses her: Procesteknologisk overvågning #43

Den næste store aktivitet i projektet er at gennemføre forsøg, der sammenligner ny tarm type med traditionel, samt deltage i verdens største kødkongres (RMC).

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at der er udarbejdet et nyhedsbrev til publicering i april. 

Prioritering af ressourcer betyder, at de fleste aktiviteter på dette projekt igangsættes senere på året.

Den næste store aktivitet i projektet er at planlægge et forforsøg, der skal vise, om tumbling inden saltning kan reducere nødvendig hviletid inden slicening.

Der planlægges deltagelse i RMC 2021 kødkonferencen i USA til august.


Artikel:
Vestergaard, C. m.fl.(2021) Spis mindre kød og vælg bælgfrugter og fisk, siger eksperterne. LF.dk, 2. februar

 

Projektstatus 4. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er, at der er iværksat forsøg, der skal klarlægge effekten af Ohmsk varmebehandling på kvalitet, udbytte og sikkerhed ved kogning af skinke, leverpostej og kødpølse. Foreløbige resultater viser, at metoden er egnet til kogning af skinke og farsvarer, mens anvendelse til leverpostej kræver mere udvikling.

Den næste store aktivitet i projektet er at afslutte igangværende forsøg med Ohmsk opvarmning. Desuden udgives årets 3. nyhedsbrev.

 

Projektstatus 3. kvartal 2020

Der er foretaget en række indledende forsøg, hvor indstillingerne på et nyerhvervet OH varmebehandlingsudstyr er gennemprøvet. Forsøgene har vist, hvordan forskellige parmetre  (temperatur, strømstyrke, ledningsevne etc.) påvirker hinanden indbyrdes.

Pga. Corona er det prioriteret at lægge hovedparten af projektaktiviteterne i Q4.

Den næste store aktivitet i projektet er et forsøg, der skal beskrive varmefordeling i OH kogte produkter samt spisekvalitet sammenlignet med konventionelt kogte produkter.

 

Projektstatus 2. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er, at der er udgivet et nyhedsbrev, hvor der beskrives pulserende elektrisk strøm (PEF) som en mulig ny teknologi til accelereret tørring af spegepølser, råvareforhold der bestemmer kvaliteten af kogt skinker, samt en artikel om kvalitet af fosfatfrie skinker.

Pga. Corona er det blevet prioriteret at lægge hovedparten af projektaktiviteterne i Q3 og Q4

Den næste store aktivitet i projektet er, at afprøve et nyligt hjemkøbt forsøgsudstyr til kogning af kød ved brug af strøm (Ohmsk opvarmning). Herefter iværksættes forsøg, der skal beskrive varmefordeling i produkterne samt spisekvalitet sammenlignet med konventionelt kogte produkter

 

Projektstatus 1. kvartal 2020

Der er udgivet et nyhedsbrev med fokus på forskellige aspekter af hygiejne og receptformulering.

Der planlægges forsøg med temperaturmåling under ohmsk opvarmning, samt deltagelse i EFFoST kongressen og kongres om in vitro kød. Yderligere planlægges 2 nyhedsbreve om udvalgt ny teknologi og ingredienser

 

Nyhedsbreve - nyeste forrest (ældre udgaver på side 1)

 

Artikler

Vestergaard, C. (2020) Ny metode kan koge skinke på to minutter. Levnedsmiddelbladet, 4, side 18

Vestergaard, C. (2020) Sæt strøm til skinken. Food & Drink, juni, side 22

Vestergaard, C. (2020) Sæt strøm til skinken. Installations Nyt, maj, side 16

Vestergaard, C. (2020) Sæt strøm til skinken og spar tid og energi. gts-net.dk, ditaalborg.com, elfokus.dk, inputmag.dk, jammerbugtavis.dk, altomteknik.dk, automatik.nu, Food supply Magazine - april