Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP4 Optimeret produktion af gourmetbacon

Lise  Nersting

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 68.

pep

Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP4 Optimeret produktion af gourmetbacon

Formål:

Målet med AP4 er at afklare mulighederne for at reducere procestiden for gourmetbacon.

 

Projektstatus 1. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der er nedsat en følgegruppe, og at første følgegruppemøde er afholdt. Der er udarbejdet en kravsspecifikation i samarbejde med følgegruppen. Til forsøgene anvendes brystflæsk fra konventionelle danske grise. Første step er at undersøge om saltningstiden kan reduceres, og der testet tørsaltning, lagesaltning og multistiksprøjtning. Efterfølgende undersøges, om procestiden for modningen kan reduceres, uden at kvaliteten påvirkes. 

Den næste store aktivitet i projektet er at undersøge betydningen af forskellige saltningsprocesser for kvaliteten af bacon. Effekten af multistiksprøjtning, tørsaltning og lagesaltning på kvaliteten af bacon undersøges.  Målet er at undersøge, om multistiksprøjtning kan erstatte tørsaltning eller lagesaltning, uden at det har mærkbar effekt på kvaliteten af bacon. Såfremt det er muligt, vil procestiden for saltning kunne nedsættes markant.