
Ny procesteknologi i fødevareindustrien - AP4 Optimeret produktion af gourmetbacon
Vælg side
Formål:
Målet med AP4 er at afklare mulighederne for at reducere procestiden for gourmetbacon.
Projektstatus 1. kvartal 2022
Det vigtigste nye output er, at der er nedsat en følgegruppe, og at første følgegruppemøde er afholdt. Der er udarbejdet en kravsspecifikation i samarbejde med følgegruppen. Til forsøgene anvendes brystflæsk fra konventionelle danske grise. Første step er at undersøge om saltningstiden kan reduceres, og der testet tørsaltning, lagesaltning og multistiksprøjtning. Efterfølgende undersøges, om procestiden for modningen kan reduceres, uden at kvaliteten påvirkes. |
Den næste store aktivitet i projektet er at undersøge betydningen af forskellige saltningsprocesser for kvaliteten af bacon. Effekten af multistiksprøjtning, tørsaltning og lagesaltning på kvaliteten af bacon undersøges. Målet er at undersøge, om multistiksprøjtning kan erstatte tørsaltning eller lagesaltning, uden at det har mærkbar effekt på kvaliteten af bacon. Såfremt det er muligt, vil procestiden for saltning kunne nedsættes markant. |