Prøvning, analyse og udvikling af gulvafretningsmaterialer - Rullehjulstest til prøvning af gulvafretningsmaterialers slidstyrke

Tommy B. Jacobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 71.

Prøvning, analyse og udvikling af gulvafretningsmaterialer - Rullehjulstest til prøvning af gulvafretningsmaterialers slidstyrke

Betoncentret gennemfører akkrediteret prøvning af gulvafretningsmaterialers slidstyrke i overensstemmelse med DS/EN 13892-5: Prøvningsmetode for materiale til gulvafretning – Del 5: Bestemmelse af brugsmodstandsevne over for rullehjul for gulvafretningsmateriale til slidlag.

Standarden foreskriver, at et prøvefelt bestående af en betonflise, hvorpå gulvafretningsmaterialet er påført, bliver belastet med et rullehjul af veldefineret geometri og hårdhed. Rullehjulet trykker med en ca. 2 kN (200 kg) stor lodret kraft på prøvefeltet og bevæges 10.000 gange i to på hinanden vinkelrette retninger i løbet af ca. 24 timer. Bevægelserne belaster afretningsmaterialet med både normal- og forskydningskræfter, som forårsager, at materiale bliver slidt bort. Niveauændringerne i overfladen bestemmer volumenet af det bortslidte materiale, som bruges som mål for slidstyrken.

Foto 2_Rullehjulstester
Foto 2: Rullehjulstester

Foto 3_Eksempel på svag overflade med over 5 mm afskalning under test
Foto 3: Eksempel på svag overflade med over 5 mm afskalning under test

Foto 4_Eksempel på slidstærk overflade egnet til industrigulv
Foto 4: Eksempel på slidstærk overflade egnet til industrigulv