Biosolutions Technology Center - Biosolutions

Anders Højmose Thrane

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 96.

Medarbejdere arbejder med fermentor

Biosolutions Technology Center - Biosolutions

Hvad er biosolutions?

Biosolutions er et tværgående erhvervsområde, og omfatter en vred vifte af innovative løsninger inden for bioteknologi. Biosolutions anvendes til at tackle udfordringer inden for fødevareproduktion, landbrug, sundhedsvæsen, miljøbeskyttelse og industri.

Biosolutions omfatter bl.a. enzymer, proteiner, bakterier, farvestoffer, biokemikalier, biomaterialer, biobrændstoffer mv., som fremstilles i industriel skala. Hvor biosolutions løsninger kan omfatte alt fra plantebaserede fødevarer, alternative fødevareingredienser gennem præcisionsfermentering, til bioraffinering af biomasse til biobaserede materialer og biobrændstoffer.

I Danmark er biosolutions særligt udbredt inden for avancerede fødevarer, hvor vi har styrkepositioner inden for biobaserede ingredienser og biofermenteringsteknologi. De teknologier ser vi fx, når vi fremstiller øl og ost. Men vi har også en række stærke virksomheder inden for industrielle enzymer, biobaserede kemikalier, biobaseret foder, plante- og frøforædling, bioenergi og biobaseret miljøteknologi.

Biosolutions fokuserer også på at udnytte rest- og sidestrømme fra forskellige industrier med henblik på bæredygtighed og cirkulær økonomi.