Mobile robotter - AP2 Værktøjer til Den lille hjælper (2021)

Kristian Damlund Gregersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 82.

lille hjælp

Mobile robotter - AP2 Værktøjer til Den lille hjælper (2021)

AP2 Værktøjer til Den lille hjælper

Formålet er at gøre robotteknologien så let tilgængelig, at en slutbruger selv kan tilpasse Den lille hjælper (LH) til nye simple opgaver, så behovet for eksperthjælp og omkostninger til udvikling reduceres.

Målet med arbejdspakken er at udvikle et værktøjsmagasin med stor fleksibilitet og brugervenlighed, så operatøren selv kan sætte LH op til at udføre nye simple opgaver, der aflaster vedkommendes arbejde.

 

Projektstatus 4. kvartal 2021

Der er udviklet en griber - baseret på fleksible gummifingre - som kan gribe emner, der ikke er regulære i formen. Denne 4-fingergriber (robotværktøjet) er testet af i drift sammen med projektet ”Intuitiv programmering af Den lille Hjælper”. Værktøjet viste gode takter og er i stand til at håndtere mange typer produkter, herunder glatte produkter. Det hygiejniske design, og dermed fødevaresikkerheden, har dog været en udfordring. I perioden har der derfor været meget fokus på at gøre værktøjet sanitært og fødevareegnet via designoptimering.

Sammen med de to allerede udviklede robotværktøjer (mekanisk griber og vacuumgriber) har projektet nu opbygget tre værktøjer, som kan bruges i fødevareproduktion og som sætter robotten i stand til at løse en bred vifte af flytnings- og løfteopgaver og dermed automatisere simple opgaver, hvilket var projektets mål.

Projektet afsluttes i år, og der er derfor udarbejdet en slutrapport, som offentliggøres på Teknologisk Instituts hjemmeside, og resultaterne er dokumenteret både gennem CAD modeller, fysiske modeller og testrapportering.

Projektstatus 3. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at projektet har arbejdet på et udviklingskoncept med fokus på hurtigt at bygge en effektiv robotgriber. Ved hjælp af kommercielle standarddele og nogle simple 3D printede plastdele er der samlet en 4-fingergriber. Denne er afprøvet håndholdt med lovende resultater. Se fotos. 

Den næste store aktivitet i projektet er, at 4-fingergriberen skal afprøves i en robotopstilling. I første omgang i et forsøgsrum og efterfølgende som ilægger på et frysebånd. Griberudviklingen skal senere sammenkobles med projektet ”Intuitiv programmering af Den lille Hjælper”, som arbejder med hurtigere og smartere integration af vision og styringsalgoritmer.

mobil

Projektstatus 2. kvartal 2021

Ifølge DMRI’s plan for afvikling af SAF projektporteføljen vil projektets aktiviteter først påbegyndes i andet halvår af 2021.

Den næste store aktivitet i projektet bliver at udføre analyse-, idé- og metodefaserne.

Artikel:

Grothe, NH. (2021) Slagteriets akademiske overbygning. Krogen februar 

 

Projektstatus 1. kvartal 2021

Ifølge DMRI’s plan for afvikling af SAF projektporteføljen vil projektets aktiviteter først påbegyndes i andet halvår af 2021.

Den næste store aktivitet i projektet bliver at udføre analyse-, idé- og metodefaserne.