Projekt - Smart Grid Open - Testordning for komponenter

Lasse Stenhøj Ingvardsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 99.

Projekt - Smart Grid Open - Testordning for komponenter

F&U-projektet Smart Grid Open skal udvikle metoder for national overensstemmelsestest af Smart Grid-komponenter.

Projektstart januar 2013. Forventet afslutning december 2014.

Smart Grid Open-projektet skal sikre realiseringen af ​​retningslinjer, metoder og testprotokoller som muliggør overensstemmelsesprøvning af kommunikationsinterfaces for Smart Grid Ready-produkter og -tjenester.

Reference testsystemer, inklusiv dokumentation, vil blive udviklet og implementeret. Smart Grid-interessenter, producenter og systemintegratorer vil blive inddraget i udviklingsarbejdet og de efterfølgende formidlingsaktiviteter.

Smart Grid AM

Mål for projektet

 • Rapport om referencearkitektur
 • Test specifikation
 • Reference testsystem
 • Pilottest for udvalgte produkter
 • En række workshops til sikring af erhvervets involvering

Aktiviteter
Integration af fluktuerende elektricitet fra vedvarende energikilder i fremtidens el net nødvendiggør udvikling af en række foranstaltninger som kan sikre en stabil og pålidelig elforsyning til det danske samfund. Udover en massiv udrulning af VE-produktionsanlæg ligger en del af løsningen på VE-udfordringen i implementeringen af Smart Grid.

Denne teknologi muliggør stabil styring af en bred vifte af nettilsluttede forbrugere såsom elektriske køretøjer, varmepumper og/eller husholdningsapparater. Etablering af Smart Grid er nødvendig for at sikre en problemfri løbende integration af fluktuerende vedvarende energikilder såsom sol og vindkraft.

Smart Grid - Connection Point

En af de vigtigste aktuelle hindringer for en begyndende udrulning af intelligente forbrugere er manglen på intelligent net til forbrugerkommunikation. Stærkere engagement i standardiseringsarbejdet er nødvendigt sammen med en dansk Smart Grid-reference arkitektur og en koordineret indsats for at sikre en national prøvning og godkendelse af Smart Grid Ready-produkter.

Smart Grid Open-projektet vil sikre realiseringen af retningslinjer, metoder og test protokoller som gør det muligt at gennemføre overensstemmelsesprøvning af kommunikations interface til Smart Grid Ready-produkter. Reference testsystemer vil blive udviklet og introduceret. Smart Grid-interessenter, producenter og systemintegratorer vil blive inddraget i undersøgelser og den efterfølgende formidlingsaktiviteter.

Smart Grid Open er støttet med ForskEL-midler.

Smart Grid - CP PV example

Deltagere

Relaterede projekter

 • FlexEl - Fleksibilet elforbrug hos store energiforbrugere
 • CHPCOM
 • EDISON                                                    
 • eFlex
 • Ecogrid.eu
 • Totalflex
 • READY - Varmepumper i Msart Grid sammenhæng
 • iPower

Øvrige kontaktpersoner
Lars Overgaard
Programleder Bæredygtig Transport
Vedvarende Energi og Transport
+45 72 20 12 95
lod@teknologisk.dk

Claus Amtrup Andersen
Ejer
EURISCO
+45 61 66 71 08
caa@eurisco.dk