SMILE - et Horizon 2020 projekt ”SMart IsLand Energy systems”

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

SMILE - et Horizon 2020 projekt ”SMart IsLand Energy systems”

Projekt start maj 2017. Projekt afslutning april 2021.

"Projektets hovedmål er at demonstrere 9 forskellige innovative teknologiske løsninger i storskala smart grid demonstrationsprojekter på tre øer, henholdsvis Orkneys (UK), Samsø (DK) og Madeira (PT). De 9 teknologiske løsninger varierer fra integrationen af ​​batteriteknologi, el til varme, el til brændstof, vandkraft, elbiler, el opbevaret ombord på både, en aggregerende tilgang til efterspørgselsstyring (DSM) til prædiktive algoritmer."

Smart IsLand

SMILE er et Horizon 2020-finansieret projekt med det formål at udvikle, afprøve og demonstrere smart grid teknologier samt forretningsmodeller i storskala projekter. Projektet etablerer også gensidige læringsprocesser og vejledning om best practice til replikation i andre regioner i Europa.

De tre demonstrationsprojekter vil afprøve forskellige kombinationer af teknologiske løsninger i overensstemmelse med lokale specifikationer, lokale forhold og den eksisterende infrastruktur. De vil involvere alle de aktører i værdikæden der er nødvendige for effektivt at kunne gennemføre projekter på tværs af energisystemet. Desuden vil tværgående aktiviteter blive brugt til at identificere, og hvor muligt løse, fælles tekniske, organisatoriske, juridiske, regulatoriske og markedsrelaterede spørgsmål ligesom løsningerne vil blive evalueret ud fra økonomiske og forretningsmæssige synspunkter.

De forskellige teknologiske løsninger vil blive implementeret i virkelige piloter på de tre øer, understøttet af konsekvensanalyser og direkte inddragelse af borgerne.

Teknologisk Institut er repræsenteret af center for Transport og Elektriske systemer og vil fokusere sin indsats på følgende opgaver:

  • Indsamling af standarder, krav og specifikationer for projektets batterisystemer på demonstrationsøerne Madeira, Orkney og Samsø.
  • Godkendelse og opfølgning af de installerede batterisystemer
  • Gennemførelse af intelligent opladning af lystbåde og elbiler
  • Analyse for optimal brug af batterier i det lokale elnettet
  • Brugerstudier, primært i Danmark.

EU projektets officielle hjemmeside

Partnere

Italien: Projekt koordinator RINA

England: Community Energy Scotland, VCharge, Sunamp og Route Monkey

Portugal: ACIF-CCIM, EEM (Empresa de Electricidade da Madeira), MITI (Madeira Interactive Technologies Institute) og PRSMA (Bright Curiosity, LDA)

Danmark: Aalborg Universitet, Samsø Kommune, Samsø Energiakademi, Samsø Elektro og Lithium Balance

Holland: Stichting Energy Valley og Rijksuniversiteit Groningen

Grækenland: CERTH og DAFNI