Temadag om ecodesign, BR15 og krav for køleanlæg og varmepumper

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Billedet viser en mand, som er ved at opsætte en varmepumpe til test i varmepumpelaboratoriet.

Temadag om ecodesign, BR15 og krav for køleanlæg og varmepumper

Den 26. september 2015 trådte nye ecodesign krav i kraft, og det nye bygningsreglement BR15 er lige på trapperne. De nye krav gælder bl.a. for varmepumper til væskebaserede centralvarmesystemer, condensing units og køleanlæg samt relaterede komponenter.

Teknologisk Institut holdt den 7. oktober 2015 en temadag, som gav deltagerne indblik i eksisterende og kommende krav til varmepumper og køleanlæg. Herudover fik de bl.a. indblik i, hvilke konsekvenser de nye krav forventes at have for salget og udbredelsen af varmepumper, og hvilke konsekvenser det kan tænkes at have for renovering og nyopførsel af bygninger, hvordan en af markedets interessenter har forholdt sig til de nye krav, og hvad man som fx importør eller producent skal være opmærksom på.

Energistyrelsen gav et overblik over deres liste over varmepumper, og reglerne for hvornår og til hvad energimærket skal benyttes blev præsenteret sammen med et nyt værktøj til beregning af energimærker til kombination af flere opvarmningsenheder, fx solfangere og varmepumper.

Dagen bød også på en guidet tur gennem Køle- og Varmepumpelaboratoriet, hvor deltagerne så og hørte om Teknologisk Instituts forskellige testopstillinger og klimakamre. Teknologisk Instituts laboratorium udfører årligt adskillige test og beregninger af både varmepumper, køleanlæg og relaterede komponenter, og i deres nyeste klimakammer kan man bl.a. teste gashybrid varmepumper.

Temadagen var målrettet importører, producenter, og installatører samt rådgivere men alle med interesse for området kunne høste meget nyttig viden.

Her kan du se dagens program

Læs mere om lignede events Teknologisk Institut har afholdt:

Hvordan arbejder vi bedst med ecodesign og energimærkning? - efterår 2019

International konference om Ecodesign and energy labelling in practice - efterår 2016

Temadag om regler, ecodesign og markedsregulering for køle- og varmeanlæg - efterår 2014