Konference: Hvordan arbejder vi bedst med ecodesign og energimærkning

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Grafisk illustration af energiteknologier

Konference: Hvordan arbejder vi bedst med ecodesign og energimærkning

Større fokus på oplysning og forebyggelsesindsatser præger i dag nationale og internationale politikker og strategier. Indsatsen med krav til ecodesign og energimærkning er en af de muligheder, der kan være med til at skabe bæredygtige løsninger og produkter, der i den sidste ende er med til at forbedre klimaet og mindske klimarelaterede problemer. Ecodesign og energimærkning kridter banen op for fælles spilleregler på tværs af EU og sikrer, at slutbrugeren modtager standardiseret information.

På europæisk plan har man over en årrække indført skrappere minimumskrav til energiforbrug og udledninger sammen med energimærkning for en lang række produkter, hvilket har haft stor effekt. Ecodesign forordningerne udvides løbende til at dække nye produkter, og både minimumskrav og energimærkningsklasserne strammes i de nyeste revisioner.  Alle led inden for industrien skal navigere rundt i disse krav og regler, og det kan være svært at manøvrere i denne verden, og mest af alt er det svært at udnytte de store muligheder, som findes.

På konferencen blev det drøftet, hvordan vi bedst muligt arbejder med ecodesign og energimærkning. Energistyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Prosafe samt Salling Group tog turen op på podiet for at dele deres viden og erfaringer samt give et indblik i, hvordan hele ecodesign- og energimærkningsmaskineriet fungerer. Der blev også taget et kig på circumvention (efterdønningerne efter ”Diesel Gate”) og konsekvenserne, når der bevidst eller ubevidst ”snydes” med produkterne under test, samt brug af ecodesign uden for EU, hvilket betød et smut forbi BREXIT, og hvilken betydning det har i praksis. Specialister fra Teknologisk Institut gik tættere på standardisering af ecodesign og energimærkning på tværs af teknologier og produktområder og gav nogle eksempler på, hvordan ecodesign og energimærkning håndteres i praksis.

Konferencen var målrettet importører, producenter, installatører og rådgivere samt myndigheder og andre med interesse inden for ecodesign og energimærkning.

 

Konferencen blev arrangeret i samarbejde med Innovationsnetværket INNO-SE

Inno-SE_logo2014_cmyk.png

Aktiviteten er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet

Logo Uddannelses- og Forskningsministeriet

blå streg

Logo EEPLIANT2 project Logo Prosafe  Logo - European Commission

 

The presentations given by Jeremy Tait and Torben Rahbek on behalf of PROSAFE are within the framework of the EEPLIANT2 Concerted Action, which is coordinated by PROSAFE and receives funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation programme.

The content of the presentations represents the views of the author and it is his sole responsibility; it can in no way be taken to reflect the views of the Executive Agency for Small and Medium Enterprises (EASME), the European Commission or any other body of the European Union, who are not responsible for any use that may be made of the information it contains.