Anvendelser af avanceret karakterisering

Jonas Okkels Birk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 68.

To kvinder ved tavler

Anvendelser af avanceret karakterisering

Et produkts ydeevne hænger sammen med en forståelse af de materialer, det består af. Materialestrukturer og udvikling af materialerne under drift er svære at undersøge.

Dette gælder for både hårde materialer såsom metal, cement og keramiske materialer og bløde materialer som fx plastik, geler og emulsioner. Herunder kan du få et overblik over, hvad Teknologisk Institut kan hjælpe med. 

ReagensglasFormulering af suspensioner og emulsioner

Stabilisering af emulsioner, kolloide suspensioner og opløsninger er afgørende for produkter inden for fødevarer, maling, personlig pleje og farmaci. Ved at vælge den rigtige sammensætning og stabilisator for produktet, kan man forbedre funktioner som f.eks. holdbarhed, konsistens og homogenitet.
Læs mere


MedicinKemisk sammensætning og urenheder

Selv små ændringer i et produkts bestanddele kan have markante effekter på vitale egenskaber som f.eks. holdbarhed, ledningsevne, toksicitet eller mulighed for genanvendelse.
Læs mereMetalemneMaterialestruktur og -defekter

Med røntgen- og neutronmålinger er det muligt at se ind i materialer og dermed kortlægge den indre struktur. Analyserne kan give information om både store og små strukturer og for eksempel visualisere indre defekter, revner, fugtskader og domænefordeling i multi-fase materialer, magnetiske domæner og meget andet.
Læs mere


MålerMåling af væske- og gasflow i drift

Med røntgen- og neutronmålinger er det muligt at se dybt ind i materialer. Da billeder med røntgen og neutroner kan tages forholdsvist hurtigt, kan man tage en række billeder efter hinanden og få en film af processer.
Læs mereMetaloverfladerOverfladeanalyser med røntgen og neutroner

Strukturer og belægninger på overflader er afgørende for egenskaber som fugtningsevne, smøreegenskaber, adsorption, korrosion, samt elektriske egenskaber. Overfladeanalyser med røntgen og neutroner kan give adgang til unik viden.
Læs mere


MetalRestspændinger i metaller

Restspændinger i metaller påvirker produkters levetid og ydeevne. Vi tilbyder måling som en service for at hjælpe kunden med at optimere spændingsdesign og forbedre produktudvikling og materialeforbrug.
Læs mere


cern
Røntgen- og neutronfaciliteter

Synkrotroner og neutronkilder er store, ofte internationale, faciliteter hvor der genereres røntgen- og neutronstråler. De er i over 50 år blevet benyttet til karakterisering af alt fra metalkomponenter og batterier til emulsioner og biologiske systemer.
Læs mere