Forsknings- og udviklingsprojekter med avanceret karakterisering

Jonas Okkels Birk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 68.

Kig ind i mødelokale

Forsknings- og udviklingsprojekter med avanceret karakterisering

På Teknologisk Institut deltager vi i en række forsknings- og udviklingsprojekter inden for avanceret karakterisering - både danske og europæiske.

I disse projekter trækker vi på vores store viden inden for karakteriseringsteknikker og vores omfattende netværk i såvel industrien i forskningsverdenen. Herunder kan du se et udvalg af projekterne.

LC-H2: Lavpris brintproduktion med høj-effektiv alkalisk elektrolyse

Fremtidens stigende efterspørgsel på grøn brint betyder, at behovet for en omkostningseffektiv og skalerbar brint-produktionsteknologi er blevet afgørende.  LC-H2 projektet har derfor til formål at revolutionere markedet for grøn hydrogen ved at forbedre effektiviteten af alkaliske elektrolyseceller og dermed reducere produktionsomkostningerne per liter grøn brint.

Støttet af: Innovationsfonden
​​ Læs mere

SOLID: Hårde materialer i 3D

ESS (European Spallation Source) fyrtårnet SOLID er etableret som et tværfagligt initiativ, der skal udvikle og styrke de danske forskningsfaglige anvendelser af storskala-faciliteter inden for imaging med særligt fokus på ESS. SOLID har fokus på at visualisere og kvantificere interne strukturer i hårde materialer i 3D og på alle relevante længde- og tidsskalaer  baseret på neutron- og røntgenimaging. Dette vil muliggøre en ny generation af multiskala materialemodeller og udvikling af nye skræddersyede materialer.

Støttet af: Undervisnings- og Forskningsministeriet
​​ Læs mere

EASI-STRESS – Standardisering af Industriel Karakterisering af Restspændinger

EASI-STRESS projektet standardiserer målinger af restspændinger i metalkomponenter, hvilket giver industrien konkurrencefordele i form af forøget levetid, reduceret materialeforbrug, og kortere udviklingstid. Projektet fokuserer på ikke-destruktive 3D spændings tensor målinger ved brug af synkrotron røntgen- og neutrondiffraktion, for at bygge broer mellem akademia og industrien ved at validere teknikkerne, formulere protokoller, og opstarte en industriel måleservice.

Støttet af: EU's Horizon 2020 program
​​ Læs mere

Kompositter til det grønne forsvar

I projektet ’Kompositter til det grønne forsvar’ undersøger vi sammen med Censec og et konsortium af danske kompositproducenter, hvordan brugen kompositmaterialer og forbedringer i produktionskæden kan resultere i mindre klima- og miljøaftryk. Her undersøger vi muligheden for at udnytte machine learning til at designe nye kompositter med specialiserede egenskaber. Samtidig bruger vi avancerede karakteriseringsmetoder til bedre at forstå sammensætningen og frakturpunkter i specifikke kompositmaterialer.

Støttet af: EU og Censec
​​ Læs mere