Avanceret karakterisering af bygningsmaterialer

Jonas Okkels Birk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 68.

Facade på hus

Avanceret karakterisering af bygningsmaterialer

Med avanceret karakterisering er det muligt at se ind i bygningsmaterialer og analysere den indre struktur og sammensætning. Dette giver unik indsigt i hvorfor materialer virker og potentielt hvorfor de fejler.

Beton

Med 3D kortlægning og imaging er det muligt at opnå en detaljeret rummelig forståelse af betonnens opbygning og fx fordeling af sten, grus, cement og evt. fibre og lufthuller. Det er også muligt at se på hvilke krystallinske faser der i cement hærdes til over tid og hvordan væske i betonen opfører sig under hærdeprocessen.

Vores karakteriseringsteknikker tillader os også at undersøge hvordan vand og andre stoffer som salt, trænger ind i materialet, samt hvordan temperatur og mekanisk belastning kan påvirke denne indtrængen.

Ved at kortlægge de kemiske elementer kan man se hvordan bitumen binder til sten og grus i asfalt og detektere urenheder.

Stål

Det er muligt at forstå både strukturer, fejl, metaltræthed og skjulte spændinger. Det er også muligt at studere stål inde i andre materialer som fx beton. Se mere omkring målinger i metal her.

Asfalt

Med 3d mapping er det muligt at forstå få en detaljeret rummelig forståelse af asfaltens opbygning og fx fordeling af sten, bitumen og lufthuller. Man kan derefter udsætte asfalten for forskellige påvirkninger og fx se hvordan vand ellers salt trænger ind i den og hvordan den påvirkes af fx frost, høje temperaturer eller et tryk svarende til en bil der kører på den. Det er også muligt at se på grænselagene mellem forskellige asfalt lag og hvordan de forskyder sig. Denne viden kan hjælpe med at forstå og modvirke udvikling af frakturer og nedbrydningen af asfalten.

Med kemisk mapping kan vi se på hvordan bitumen binder til sten og grus i asfalten samt kortlægge urenheder.

Træ og fiber materialer

Træ og fibermaterialer kan undersøges ikke-destruktivt for porøsiteter og revner for at øge sikkerheden i kritiske konstruktioner. Herudover kan fugt og væske detekteres og kortlægges. 3D imaging kan også foretages på træ og fibermaterialer for at danne en model af den indre struktur og forstå fordeling og orientering af fibre. Disse avancerede analyser kan hjælpe med udviklingen af mere bæredygtige, brandresistente og stærkere træbaserede byggematerialer.

Andre byggematerialer

Vi har hos Teknologisk Institut erfaring med mange forskellige materialer og kundespecifik karakterisering. Avanceret karakterisering kan udføres meningsfuldt på de fleste materialer. Man er velkommen til at kontakte os, med spørgsmål omkring analyserne og materialer der ikke er nævnt.