Betonproduktion og udførelse - 3D-betonprint

Thomas Juul Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 57.

3D betonprinteren i arbejde

Betonproduktion og udførelse - 3D-betonprint

Der er stor hype omkring 3D-print til byggeriet, og flere avisoverskrifter beretter om huse printet på under 24 timer. Men hvad kan de nye printteknologier gøre for byggeriet, udover potentielt at være hurtige til at opføre betonkonstruktioner? Teknologisk Institut har gennem de seneste år undersøgt mulighederne med at 3D-printe med beton med henblik på at tilvejebringe nye teknologier og ydelser til gavn for hele den danske byggebranche.

3D-betonprint er en kompleks teknologi, som kræver ekspertise indenfor flere områder, for at kunne forstå og udnytte teknologien til fulde. Således kræves viden indenfor især arkitektur, bygningskonstruktion, betonteknologi samt robotteknologi. Herudover adskiller 3D-betonprint sig væsentligt fra traditionel betonproduktion. Således gennemgår betonen i en printproces flere faser, hvor hver fase kræver forskellige egenskaber indenfor relativt kort tid. Dette kræver særligt kendskab til den bagvedliggende betonteknologi.

Hvad kan Teknologisk Institut tilbyde

  • Rådgivning om, hvordan virksomheder kommer i gang med 3D-betonprint.
  • Udvikling af materialer til 3D-betonprint.
  • Dokumentation af egenskaber for frisk beton til 3D-betonprint samt printede konstruktionsdele.
  • Fremstilling af 3D-printede prototyper og mock-ups.

Cases/links