Blændings- og udsynsproblemer i glasbygning

Mads Borregaard Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 41.

Blændings- og udsynsproblemer i glasbygning

Teknologisk Institut har lavet en omfattende analyse af blændings- og udsynsproblemer i en glasbygning for en større kunde. Vores rådgivning har markant mindsket problemerne i bygningen og gjort det muligt for kunden at bruge bygningen til det formål, den var tiltænkt.

En kunde havde store problemer med både blænding og udsyn i en glasbygning. Teknologisk Institut analyserede problemerne og lavede en 3D model i Sketchup Pro af hele bygningen, hvor man til et vilkårligt tidspunkt på året kan se solstrålingen i bygningen. Analysen har bevirket, at kunden nu har opsat både solreducerende film og solafskærmende gardiner.Teknologisk Institut udviklede en styringsstrategi, så det lykkedes at finde en acceptabel løsning for kunden.

Vi har ydet hjælp til materialevalg af solgardinerne, da det kan have stor betydning for blændingsproblematikken. Og vi har lavet analyser på andre interne mobile afskærmninger, dels effekten af dem og dels deres funktionelle virkning og udseende.

Endelig har vi lavet målinger af det termiske indeklima og set på følgevirkningerne af de indsatte solgardiner. Herunder opvarmning af glas med henblik på termisk brud og ventilationsforholdene i rummet.