Brændselsceller som energikilde i forbrugerprodukter

Kristian Oluf Sylvester-Hvid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 34.

Forskellige typer energisystemer bl.a. brændselsceller og dynamohjul

Brændselsceller som energikilde i forbrugerprodukter

Vi hjælper dig på vej fra prototype til indledende pilotproduktion, uanset hvilken energiløsning din produktidé indeholder.

Almindelige batteriteknologier kan ikke længere følge med udviklingen, fordi avanceret forbrugerelektronik stiller større og større krav til energisystemets kapacitet. Hos Teknologisk Institut arbejder vi med at udvikle og implementere mindre brændselsceller i produkter, der kræver høj energitæthed og har et effektforbrug på under 1 Watt.
 

Vores udvikling af brændselsceller er baseret på mikro- og nanoteknologi med fokus på det samlede system. Vores arbejde med metanolbaserede brændselsceller førte i 2015 til en prototype af verdens første brændselscelledrevne høreapparat. Vi arbejder også med andre typer brændselsceller, bl.a. keramiske højtemperaturbrændselsceller (SOFC) til fremtidens droner, der på sigt kan holde sig i luften i op til 24 timer.


Cases:


Vi kan hjælpe dig med at:

 • Komme fra idé til prototype og pilotproduktion
 • Identificere den optimale energiløsning til din problemstilling eller dit produkt
 • Udvikle og optimere de enkelte delkomponenter i mikrobrændselsceller
 • Udvikle og validere nye brændselscellekoncepter eller delkomponenter (fx alternative katalysepartikler, membranmateriale eller brændstof)
 • Designe og implementere totalløsninger, hvor både brændselscelle og genopfyldningssystem er tilpasset produktet
 • Vurdere, om din løsning er fremtidssikret, så produktet kan opgraderes med mere funktionalitet
   

Vi arbejder med test og udvikling af følgende typer brændselsceller:

 • Metanolbaserede brændselsceller (DMFC)
 • Hydrogenbaserede brændselsceller (PEMFC)
 • Keramiske højtemperaturbrændselsceller (SOFC)


Eksperter i avancerede energisystemer
Før du introducerer dit produkt på markedet, er det vigtigt at vælge det rigtige energisystem. På sigt kan den forkerte energiløsning nemlig skade dit produkts omdømme og medføre fordyrende re-design.

Med vores kompetencer inden for forskellige mobile energiløsninger sikrer vi, at du vælger den rigtige energiløsning til dit produkt helt fra start. Vi estimerer også dit produkts fremtidige energibehov, så du får en fremtidssikret energiløsning og dermed færre designændringer i produktet fremover.


Flere muligheder for at samarbejde med os
Er du interesseret i avancerede energisystemer, kan du fx samarbejde med os i et udviklingsprojekt.

Kontakt Kristian Sylvester-Hvid på tfn +45 7220 2134 eller e-mail via kontaktformularen, hvis du vil vide mere.

Udviklingsprojekter kan finansieres via Innovationsfonden, bl.a. gennem en Innobooster. Innobooster tildeles små og mellemstore virksomheder, der har mulighed for at søge op til 5 millioner kroner.

Vi tror på, at de bedste løsninger skabes i samarbejde med virksomheder. Derfor hjælper vi dig gerne med at ansøge om finansiering til udviklingsprojektet.