Brændselsceller som energikilde i forbrugerprodukter

Jan Harry Hales

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 56.

Forskellige typer energisystemer bl.a. brændselsceller og dynamohjul

Brændselsceller som energikilde i forbrugerprodukter

Vi hjælper dig på vej fra prototype til indledende pilotproduktion, uanset hvilken energiløsning din produktidé indeholder.

Almindelige batteriteknologier kan ikke længere følge med udviklingen, fordi avanceret forbrugerelektronik stiller større og større krav til energisystemets kapacitet. Hos Teknologisk Institut arbejder vi med at udvikle og implementere mindre brændselsceller i produkter, der kræver høj energitæthed og har et effektforbrug på under 1 Watt.

Med vores unikke kompetencer inden for mikro- og nanoteknologi har vi opnået enestående resultater med specielt metanol-baserede brændselsceller. I 2016 var vi med til at lancere verdens første brændselscelle-drevne høreapparat, der netop anvender metanol. Vi er også med i udviklingen af brændselsceller til fremtidens civile droner med op til ti gange længere flyvetider end nu.


Vi arbejder med:


Vi kan hjælpe dig med at:

  • Komme fra idé til prototype og pilotproduktion
  • Identificere den optimale energiløsning til din problemstilling eller dit produkt
  • Udvikle og optimere de enkelte delkomponenter i mikrobrændselsceller
  • Udvikle og validere nye brændselscellekoncepter eller delkomponenter (fx alternative katalysepartikler, membranmateriale eller brændstof)
  • Designe og implementere totalløsninger, hvor både brændselscelle og genopfyldningssystem er tilpasset produktet
  • Vurdere, om din løsning er fremtidssikret, så produktet kan opgraderes med mere funktionalitet


Eksperter i avancerede energisystemer
Gå ikke på kompromis med dit produkts energisystem, når du introducerer det på markedet. På sigt kan den forkerte energiløsning nemlig skade dit produkts omdømme og medføre fordyrende re-design.

Med vores kompetencer inden for forskellige mobile energiløsninger sikrer vi, at du vælger den rigtige energiløsning til dit produkt allerede på prototypestadiet. Vi estimerer også dit produkts fremtidige energibehov, så du får en fremtidssikret energiløsning og dermed færre designændringer i produktet fremover.


Flere muligheder for at samarbejde med os
Er du interesseret i at gøre dit produkt batterifrit, står vi klar til at hjælpe. Du kan fx samarbejde med os i et udviklingsprojekt.

Kontakt sektionsleder Jan Harry Hales, hvis du vil vide mere om brændselsceller til forbrugerprodukter. Du kan kontakte ham på tlf.: 72 20 27 56 og mail: jhhs@teknologisk.dk

Udviklingsprojekter kan finansieres via Innovationsfonden, bl.a. gennem en Innobooster. Innobooster tildeles små og mellemstore virksomheder, der har mulighed for at søge op til 5 millioner kroner.

Vi tror på, at de bedste løsninger skabes i samarbejde med virksomheder. Derfor hjælper vi dig gerne med at ansøge om finansiering til udviklingsprojektet.

>> Modtag vores nyhedsbrev <<