Høreapparater genoplades på under 30 sekunder

Jan Harry Hales

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 56.

Scientist is refilling fuel cells with methanol

Høreapparater genoplades på under 30 sekunder

8. marts 2017

Brændselsceller erstatter batterier i fremtidens høreapparat. Med den nye teknologi kan et høreapparat genoplades på under 30 sekunder. Den innovative teknologi forventes at være på markedet inden for få år.

Brugerundersøgelser viser, at batteriskifte er blandt de største gener ved at bruge høreapparat. Tilsammen anvender verdens cirka 50 millioner høreapparatsbrugere mere end to milliarder zink-luft-batterier årligt. Det svarer gennemsnitligt til, at hver bruger skal skifte batteri en gang om ugen.

Man forstår udfordringen, når man tager i betragtning, at 58 % af brugerne er over 70 år, og at de finmotoriske evner forværres med alderen.

Fokus på brugervenlighed
Teknologisk Institut har udviklet et langt mere brugervenligt energisystem til høreapparater. Det består af en metanol-baseret brændselscelle, der er integreret og fastmonteret i høreapparatet.

Her skal brugeren blot placere det nye høreapparat i en dockingstation, der på under 30 sekunder injicerer cirka 200 mikroliter metanol i høreapparatets brændselscelle. Herefter er apparatet igen opladet til minimum 24 timers brug. På den måde slipper brugeren for de irriterende batteriskift hver uge.

Grøn gevinst
De nye høreapparater er ikke kun bedre for brugerne – de er også mere bæredygtige. Den nuværende energiløsning består af engangsbatterier, som belaster miljøet. Det tager den nye løsning højde for. Her er det eneste spildprodukt små mængder kuldioxid og vand.

Brændselsceller i forbrugerprodukter
Der findes endnu ikke mange forbrugerprodukter, der kører på brændselsceller. Men den teknologiske udvikling og viden er nu dér, hvor det er muligt. Foruden metanol-brændselsceller til høreapparater er Teknologisk Institut også med til at udvikle brændselsceller til fremtidens droner, så de på sigt kan flyve i 24 timer.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan du kan integrere en brændselscelle i dit produkt. Sektionsleder Jan Hales er klar til at besvare dine spørgsmål på tlf.: 7220 2756 eller jhhs@teknologisk.dk