Cases og artikler med plast
Teknologisk Instituts specialister indenfor plast og emballage løser opgaver for en række forskellige kunder, og vi samler løbende eksempler på, hvordan vi har hjulpet dem.
Det kan tjene som inspiration for andre, der står med en plast- eller emballagerelateret udfordring, som vores specialister måske kan hjælpe med at løse
Herunder kan du læse mere om nogle af vores kundecases og se eksempler på artikler og pressehistorier om plast i mange forskellige afskygninger.
Eksempler på cases
Den danske virksomhed CAPRA Robotics hjælper robotter med at komme fra A til B. I et MADE materiale demonstrationsprojekt har de sammen med Teknologisk Institut udviklet et nyt hjul, der kan bruges i minus 20 grader.
Gennem to udviklingsprojekter har Teknologisk Institut hjulpet den danske virksomhed Procudan med at udvikle en ny ostevoks fremstillet af naturlige ingredienser, som potentielt halverer klimaaftrykket fra emballagen - den nye ostevoks skal erstatte de traditionelle vokse, der er fremstillet af olie.
Kan det lade sig gøre at sprøjtestøbe hamp, så man kan lave 100 % bionedbrydelige tallerkener af det? Svaret er ja, men der er plads til videreudvikling. Det fandt startuppen Sustainable Service Solutions ud af i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt, hvor Teknologisk Institut hjalp med at udvikle og teste den rette hamp-opskrift.
Den danske startup DECPT udvikler en camouflage-folie til termisk sløring af pansrede køretøjer. I et MADE Materiale Demonstrationsprojekt har de fået hjælp af Teknologisk Institut til at udvælge, hvilken plast foliet skal produceres i.
Ålegræs er ikke et problem, men en værdifuld ressource, som kan udnyttes til emballage. Det har virksomheden Coastgrass bevist i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt, hvor man fik hjælp fra Teknologisk Instituts plast- og emballageeksperter.
Danske Scienciox har udviklet en tangplastik af brunalger, der kan bruges til emballage som bakker og poser. Virksomheden er blandt de første i verden til at 3D-printe en biopolymer baseret på alger, og det er sket i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt med hjælp fraTeknologisk Institut.