Ecodesign og energimærkning

Claus Schøn Poulsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 14.

Ecodesign forside

Ecodesign og energimærkning

I disse år indføres der på EU-plan en række såkaldte ’Ecodesign-krav’ og energimærkningskrav for energiforbrugende produkter som fx husholdningskøleskabe, ventilationsanlæg, varmepumper, professionelle kølemøbler og biobrændselsovne. Ecodesignkravene har til formål at fjerne de mest energiforbrugende og miljøbelastede produkter og er ofte ledsaget af parallelle energimærkningsordninger. Energimærker indeholder alle de oplysninger, som forbrugerne har brug for for at foretage et energirigtigt køb.

Ecodesign og EU’s energimærkning indføres for produkter, som produceres i stort antal, og hvor der er et signifikant energibesparelsespotentiale. Listen over produkter, der er omfattet af Ecodesigndirektivet, ekspanderer voldsomt i disse år. De nye produktkrav stiller komponent- og systemproducenter foran en række markante udfordringer med hensyn til udvikling af nye produkter, test og dokumentation m.v.

På Teknologisk Institut er vi dybt involveret i aktiviteter inden for Ecodesign og energimærkning, både som rådgiver for energimyndighederne i tre nordiske lande og som rådgiver for producenter og installatører. Vi har modtaget økonomisk støtte fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte med det formål at tilegne os den nyeste viden og testudstyr på området for at kunne hjælpe danske virksomheder. Aktivitetsplanen med de nuværende aktiviteter forventes afsluttet i 2020.

Her kan du læse mere om den gældende aktivitetsplanen Ecodesign 2.0.

Ecodesign ydelse 2 lille

Rådgivning om ecodesign og energimærkning

Har du udfordringer med ecodesign og energimærkning?
Læs her om vores forskellige rådgivningsydelser.

Ecodesign laboratoriet tabel.jpg

Akkrediteret test iht. ecodesign og energimærkning

Lever dine produkter op til ecodesign- og energimærkningskravene, 
som de skal overholde for at blive på markedet?
Læs her, hvordan vi tester dit produkt for 'compliance' i vores laboratorier.

Specielt om ...

På ecodesign- og energimærkningsområdet arbejder vi i øjeblikket med 19 forskellige produktområder - og flere produkter kommer til i takt med, at der indføres nye krav og regler. Se oversigten over de 19 produktområder, som testes i vores laboratorier her

Her kan du læse om ecodesign og energimærkning inden for specifikke produktområder.

Click, grafik

Biomassekedler og brændeovne

Click, grafik

Køle- og varmepumpetekniske anlæg

Følg os via nyhedsbreve og LinkedIn