Eksempler på anvendelse af coatings og belægninger

Bjarke Holl Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 82.

Close-up af gevind snittappe

Eksempler på anvendelse af coatings og belægninger

Teknologisk Institut løser belægningsopgaver for en række forskellige kunder, og vi samler løbende eksempler på, hvordan vi har hjulpet dem.

Det kan tjene som inspiration for andre, der står med en udfordring, som måske kan løses med den rigtige belægning.

I Tribologicenteret fremstiller vi belægninger til de fleste former for produktionsværktøjer, maskindele og færdige komponenter. Belægningerne bruges mod slid, korrosion, friktion og som slip-let belægninger eller til dekorative formål.

Herunder kan du læse mere om nogle af vores kundecases, og nederst kan du se nogle af de artikler, vi har skrevet omkring Tribologi.

Cases

Gyldent metalemne på holderS.E.W North Filtration

Med hjælp fra Teknologisk Institut har S.E.W North Filtration fået testet kemisk belægning til deres støbeforme, for at de slipper lettere. Det skete i et MADE-projekt, og løsningen blev ikke helt som ventet. Se en video om deres resultater i denne artikel.

Læs mere

 

close-up af støbeværktøjer i metalWinter Mould Technology

Winther Mould Technology fremstiller højpræcisionsværktøjer til plaststøbning. Virksomheden oplevede, at renoverede værktøjer ofte havde en kortere levetid end nye, og den problemstilling undersøgte de i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt med hjælp fra Teknologisk Instituts specialister i overfladebelægninger.

Læs mere
 

Close-up af kuvette (plastbeholder)cphnano

cphnano producerer analyseudstyr til det nye digitale laboratorium 4.0. Virksomheden oplevede problemer med stabiliteten af en plastikbeholder, og de fik hjælp til at se på produktionsprocessen i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt sammen med Teknologisk Institut.

Læs mere

 

Close-up af støbeformPOLFA-Lublin

Da det polske firma POLFA-Lublin stødte på problemer med dele af deres koniske kerner, blev Tribologicenteret på Teknologisk Institut kontaktet. Dette resulterede i et samarbejde, hvor en ny belægning gav flere positive resultater for POLFA-Lublins produktionslinje.

Læs mere

 

Close-up af guldbelagt tandhjul på cykels gearskifterCeramicSpeed

Et særligt design og en slidstærk belægning kan forbedre levetiden på pulleyhjul til racercykler. Det viser erfaringen fra et ’meget lovende’ MADE Demonstrationsprojekt, hvor Teknologisk Institut hjalp virksomheden CeramicSpeed med at give konkurrenterne baghjul.

Læs mere

 

Close-up af tandhjul der smøresAH Metals

AH Metal Solutions vil fremstille metalkomponenter helt uden brug af smøremiddel. Erfaringer fra et MADE Materiale Demonstrationsprojekt sammen med Teknologisk Institut viser, at SMV’en er godt på vej mod en forsimplet og mere miljøvenlig produktion.

Læs mere

 

Behandsket hånd gør klar til at stikke arm med kanyleCortex Technology

Med særlig belægningsteknologi kan SMV’en Cortex Technology udvikle nyt udstyr, der kan bortfryse vorter og andre hudforandringer ved brug af lattergas. Det er resultatet fra et MADE Demonstrationsprojekt med Teknologisk Institut.

Læs mere

 

Close up af magneterCERN

Sammen med Aarhus Universitet og en ph.d.-studerende har Teknologisk Institut udviklet en ny elektrisk isolerende aluminiumoxid belægning, som anvendes i en opgradering af den internationale partikelaccelerator hos CERN.

Læs mere

 

 

Artikler om Tribologi