S.E.W North Filtration testede ”non-stick” overflade til støbeforme

Kristian  Rechendorff

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 23.

Gyldne metalkomponenter på holder

S.E.W North Filtration testede ”non-stick” overflade til støbeforme

Med hjælp fra Teknologisk Institut har S.E.W North Filtration fået testet kemisk belægning til deres støbeforme, for at de slipper lettere. Det skete i et MADE-projekt, og løsningen blev ikke helt som ventet. Se en video om deres resultater i denne artikel.

Kemisk belægning eller et flydende slipmiddel?

Producenten af luftfiltre, S.E.W North Filtration, har haft udfordringer med at få deres filtre ud af støbeformene uden at anvende silikone slipmiddel. For at gøre det nemmere – og for at lette operatørerne - valgte virksomheden fra Maribo at teste mulighederne af i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt.

Her udviklede de sammen med specialister fra Teknologisk Institut en belægning af bl.a. kromnitrid-materiale til deres metalforme. Det virkede desværre ikke:

- I stedet for, at det slap nemmere, klistrede det mere, forklarer CTO i S.E.W North Filtration, Lars Knudsen. I videoen herunder fortæller han mere om projektet.

Har belyst en del af vores problemer

Derfor er virksomheden nu klar over, at den kemiske belægning ikke er vejen frem. I stedet er de begyndt at tale med en leverandør af flydende slipmidler uden silikone, som skal påføres formene inden støbning.

- MADE projektet har ikke været spildt, understreger Lars Knudsen.

Vi har fundet ud af i hvilken retning, vi skal arbejde i forhold til, hvordan vi får det afformet, og hvordan vi får det lavet […] MADE projektet har belyst rigtig mange af vores problemstillinger

- Lars Knudsen, S.E.W. North Filtration

Om MADE Materiale Demonstrationsprojekter

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Ved at blive koblet op sammen med fx Teknologisk Institut får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden.

Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter. MADE Demonstrationsprojekter er gjort muligt med støtte fra Industriens Fond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Artiklen er oprindeligt publiceret af MADE