Energy Cool

Troels Behrenthz Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 89.

billede af hus

Energy Cool

Om virksomheden

Energy Cool udvikler markedets mest energibesparende udstyr til køling af server- og teknikrum og har præsteret at opnå en årlig vækstrate på 100%.

Udfordring

For at undgå stilstand havde Energy Cool brug for hjælp til at tænke i nye baner i forbindelse med deres forretningsstrategi, og selvom virksomheden selv havde gjort sig tanker om software, var skridtet fra hardware til software sværere end forventet. Derfor tog de kontakt til Servitize-konsulent Cathrine Lippert fra Center for Innovation og Digital Transformation på Teknologisk Institut.

 ”Vi var ved at afslutte udviklingen af den nye softwareplatform og havde brug for hjælp til at udforme en salgsstrategi. Vi er en typisk hardware-virksomhed og vi ved hvordan man sælger hardware. Men software, det er en helt anden verden”, fortæller Henrik Thorsen, grundlægger af Energy Cool

Forløb

Overskriften på Energy Cools forløb blev satsning på software. Gennem en række workshops arbejdede de med at udvikle forretningsplanen for et nyt monitoreringssystem.

Resultat

Det er ved monteringen af kølerudstyret, at Energy Cool ville satse på software til monitoreringssystemet – En idé de endte med at kalde for Energy Cloud. I begyndelsen af 2022 rullede virksomheden deres nye forretningsplan ud, Energy Cloud sælges nu som en integreret del af Energy-Cools hardwareløsninger. Virksomheden, der normalt sælger hardware, sælger nu også software og kan dermed levere mere værdi til sine kunder.


Med den nye softwareplatform kan vi levere endnu højere driftssikkerhed, fordi vi med fjernovervågning, sensorer og software kan forudsige, hvornår specifikke komponenter vil fejle. Det giver vores kunder mulighed for at foretage forebyggende vedligehold og dermed spare tid og mandskab.

- Henrik Thorsen, grundlægger af Energy Cool