Fik hjælp til automatisering: "Samarbejdet gav os en enorm tryghed"

Jens Martinus Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 63.

Fik hjælp til automatisering: "Samarbejdet gav os en enorm tryghed"

Kongskilde Industries fik hjælp til at komme i gang med deres automatiseringsrejse som en del af projektet GenstartNU.


Hvad gør man, når man står med en produktion med over 30.000 varenumre, mange manuelle processer, og man bare gerne vil forblive på dansk jord?

Den sjællandske virksomhed Kongskilde Industries, der producerer systemer til transport og håndtering af affald fra procesindustrien og korn, stod i den situation.

- Vi har egentlig ikke de sidste mange år gjort så meget på den teknologiske side her. Og nu er tiden kommet. Det handler jo meget om, at det er dyrt at producere og lønningerne er høje i Danmark, fortæller Anja Juhler Nielsen, der er Operations Director hos Kongskilde Industries, og fortsætter:

- Automatisering er vejen frem, og den rejse skulle vi også starte.

Kongskilde Industries tog derfor fat i Teknologisk Institut og blev en del af den målrettede indsats GenstartNU, som er igangsat af Industriens Fond. Indsatsen skal sikre danske små og mellemstore virksomheders (SMV'ers) konkurrenceevne i kølvandet på corona-krisen.

Indsatsen handler om at redde arbejdspladser, virksomheder og få hjulene i gang igen efter en hård tid for mange. 

-

- Vi har rigtig mange forskellige varenummer, og vi har rigtig mange processer her. Og det kan være lidt svært lige at finde ud af, hvor det giver bedst mening at starte. Specielt når man ikke har erfaring med automatiseringsprocesser i øvrigt, og ikke ved hvad det koster at få det implementeret, lyder det fra Anja Juhler Nielsen.

- Så jeg synes, at samarbejdet med konsulenterne fra Teknologisk Institut har gjort det meget, meget nemmere at tage hul på automatiseringen og skyde rigtigt og ramme rigtigt første gang, tilføjer hun.

Hjertet blev automatiseret

- Hjertet i vores system er vores blæser.

Og det var netop produktionen af den blæser, som konsulenterne fra Teknologisk Institut så et potentiale i at automatisere. 

- Før vi fik vores robot ind, sad der faktisk en operatør helt manuelt og lagde rotorvingen ind i en presse, aktiverede den, fik den bukket og smed den ud på den anden side. Og der sad han altså i flere timer. Så at få taget hul på den opgave og få sat en robot ind, der faktisk kunne udføre det manuelle arbejde - det var nok det, vi synes var mest til højre fod, fortæller Anja Juhler Nielsen og tilføjer:

- Teknologisk Institut har været supergode til at sige, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan.

-

Det gav tryghed

Når man står overfor et automatiseringsprojekt, kan det for mange virksomheder være uoverskueligt. Og sådan havde Kongskilde Industries det også.

- GenstartNU-projektet under Industriens Fond har givet os en enorm tryghed i, at vi har gjort de rigtige ting, lyder det fra Anja Juhler Nielsen.

Faktisk er hun og Kongskilde Industries så glade for samarbejdet, at der er flere i gang og på vej.

- Det drejer sig om en vision-løsning, som jeg jo faktisk havde givet op på. Teknologisk Institut har fået kameraløsningen til at virke, så vi nu kan sætte dem sammen med vores leverandør, og de sammen kan lave en løsning til os, forklarer Anja Juhler Nielsen.

- Så et eller andet sted går vi jo hen – jeg vil ikke sige, at vi er first movere - men vi får i hvert fald rørt de grænser, der er. Og det ville jeg jo aldrig været kommet igennem uden støtte. Det havde jeg ikke turdet kaste mig ud i – overhovedet.
 

Har du også brug for uvildig rådgivning eller teknologiudvikling i forbindelse med et nuværende eller kommende automationsprojekt? Så kontakt sektionsleder Jens Martinus Pedersen på 72 20 20 63 eller jpme@teknologisk.dk.