Information, rådgivning og anbefaling vedr. kombinationssystemer

Sten  Frandsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 03.

Information, rådgivning og anbefaling vedr. kombinationssystemer

I 2014 blev der igangsat initiativer for at forbedre luftkvaliteten i København. Det blev besluttet at eftermontere ca. 300 busser med særlige emissionsbegrænsende systemer, (kombinationssystemer) der effektivt reducerer NOx- og partikeludledningen. Systemerne bringer de eksisterende opgraderede busser (Euro IV og V) på et niveau svarende til Euro VI.

Med baggrund i de erfaringer, der er opnået i København i forbindelse med udbud og drift af systemerne gennemfører Teknologisk Institut på vegne af Færdselsstyrelsen et initiativ, der omfatter information, rådgivning og anbefalinger overfor kommuner, trafikselskaber og leverandører.

Formålet er at sikre, at de erfaringer, der f.eks. er opnået i København videregives til andre aktører, der vil udarbejde udbud, der omfatter muligheden for at opgradere lastbiler og busser (Euro IV og V) til et niveau svarende til Euro VI. En opgradering er ofte et prisgunstigt alternativ til et nyt Euro VI køretøj og kombinationssystemerne har stor positiv indflydelse emissioner og luftkvalitet da systemerne effektivt fjerner partikeludslippet samt reducerer NOx emissionen med op til 80%.