Innovation i det offentlige - Facilitering af innovation

Carsten Christiansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 24.

På billedet er der to hvide trapper indvendig i en stor bygning,

Innovation i det offentlige - Facilitering af innovation

Når I har behov for facilitering i forbindelse med innovation, idéudvikling og strategiprocesser. Det gør vi blandt andre hos:

 • Fødevarestyrelsen - Tal sammen om strategien
  Kort fortalt: Hvordan skaber man en fælles forståelse for en ny strategi i en organisation med godt 1.500 medarbejdere? Og hvordan skaber man en forståelse for og kendskab til hinanden på tværs af organisationen? Hos Fødevarestyrelsen hjalp vi denne proces godt på vej, da vi faciliterede en personaledag med fokus på dialog, involvering, videndeling, leg og en hel masse legoklodser.

  ”På vores personaledag havde vi bedt Teknologisk Institut om at hjælpe os. Med deres sparring og brug af LEGO® SERIOUS PLAY®-metoden fik vi alle sammen lejlighed til at tale om de mange forskelligartede opgaver, vi løser i Fødevarestyrelsen. På den måde blev det også meget tydeligt, hvor afhængige vi er af hinanden og af, at samarbejdet fungerer – hver dag. LEGO®-metoden var en både sjov og effektiv måde at involvere så mange medarbejdere på én gang,” Susanne Juul Jarlov, HR-chef i Fødevarestyrelsen.

  Læs mere her: Når en organisation taler sammen om strategien
   
 • Kommunernes Tekniske Chefer (KTC) - Bryd siloerne ned
  Kort fortalt:
  Tværgående udfordringer i det kommunale var afsættet for KTC's årsmøde 2014, hvor Teknologisk Institut faciliterede en stort anlagt dialogproces ved brug af LEGO® SERIOUS PLAY®-metoden. Der var fokus på at italesætte konkrete udfordringer samt mulige løsninger på disse.

  ”Jeg synes, LEGO® SERIOUS PLAY®-metoden sikrer en rigtig god dialog og diskussion ved bordet på en struktureret måde. Det, at du skal bygge dine udfordringer i klodser gør måske, at du bliver mere klar på dine synspunkter og på at definere udfordringerne. Det gør også, at alle omkring bordet bliver bragt i spil.” Iben Koch, Teknik- og miljødirektør i Rudersdal Kommune.
   
 • Miljøstyrelsen: Facilitering af workshop for interessenter inden for regulering af F-gasser
  Kort fortalt:
  I kølvandet på EU's ønske om at stramme reguleringen af F-gasser ønsker Miljøstyrelsen at invitere relevante interessenter inden for F-gasser til en dialogworkshop omkring spillereglerne for den fremtidige danske regulering på området. Vores rolle var i denne sammenhæng at sætte rammerne op for, arrangere og facilitere workshoppen samt efterfølgende afrapportering og formidling. Efterfølgende har resultaterne fra workshoppen dannet grundlag for en politisk behandling og er nu ledt til en indstilling fra Miljøstyrelsen til Miljøministeren.

  Resultaterne fra workshoppen er samlet i dette idékatalog (udarbejdet af Teknologisk Institut).