Kemisk genanvendelse af plast

Peter  Sommer-Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 09.

Plast i dagrenovation

Kemisk genanvendelse af plast

På verdensplan er der produceret mere end otte milliarder tons plast og ca. 30 procent af dette er stadig i omløb. Dette skal vi genbruge i langt højere grad end vi gør i dag.

En stor del af det plast, der genanvendes i dag, foregår som downcycling, hvor plasten bliver genbrugt til et plastprodukt af ringere kvalitet end oprindeligt, eksempelvis når husholdningsaffald genanvendes til gulvplanker.

På Teknologisk Institut hjælper vi flere af vores kunder med at downcycle, men vi vil gerne have endnu flere virksomheder med på vognen i forhold til at upcycle plast, og dermed genanvende plasten til produkter af samme kvalitet som oprindeligt – dette begreb kalder vi højværdiplast.

Vi arbejder med flere kemiske teknologier til at genanvende plast til højværdiplast, for eksempel ved at genanvende plast fra brugt medicinsk udstyr og ved at nedbryde plastlag i flerlagsemballager og dermed efterlade et restprodukt, som kan genanvendes. Kemiske teknologier bliver fremhævet som en af de oplagte metoder til at genanvende den plast, der ikke genvindes i de eksisterende genvindingskredsløb.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Feasibility studer inden for genbrugsplast
  • Undersøgelse af pyrolyseprocesser af plastaffald
  • Separering af lagdelte plastmaterialer ved hjælp af plasmateknologi
  • Nedbrydning eller opløsning af plast i superkritisk CO2
  • Analyse af restprodukter
  • Gasanalyse i forbindelse med kemisk nedbrydning af plast
  • Test af plastmaterialer som er fremstillet ud fra genanvendt plastaffald

Cases


Læs mere