Kvalitetsstyring hos beton-, sand- og stenproducenter - Kvalitetsstyring

Gitte Normann Munch-Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 45.

Kvalitetsstyring hos beton-, sand- og stenproducenter - Kvalitetsstyring

Kvalitetsstyring er en systematisk og planlagt indsats i virksomheden med det formål at fremstille produkter af en ensartet kvalitet, som netop lever op til bygherrens krav og kravene i normer og standarder.

I de nye standarder for beton DS 481 Beton - Materialer og DS 482 Udførelse af betonkonstruktioner er der stillet krav om, at producenterne af delmaterialer til beton, fabriksbeton og betonelementer skal have et kvalitetsstyringssystem, som er en delmængde af ISO 9002. Samtidig er standarden opbygget således, at producenter, som er produktcertificeret, kan reducere prøvningsomfanget, og producenter, som er både produkt- og systemcertificeret efter ISO 9002, kan reducere prøvningsomfanget yderligere.

Teknologisk Institut, Beton rådgiver fabriksbeton-, betonvare-, betonelement-, letbeton-, sand- og stenproducenter om hvordan en virksomhed på en hensigtsmæssig måde kan opbygge og indføre et kvalitetsstyringssystem. Systemet kan enten leve op til kravene i DS 481 og efter behov også DS 482 eller også kravene i ISO 9002 og efter behov ISO 9001. Rådgivningen gennemføres på baggrund af et indgående kendskab til hele betonbranchen, sand- og stenbranchen samt de gældende normer og standarder for såvel beton som kvalitetsstyring.