Medlemsinformation 2020 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 1/2020

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser tre rækker med stablede fibrebægre i forskellige farver, lys brun, mørkere brun og hvid

Medlemsinformation 2020 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 1/2020

LEDER: Der er fokus på klimabevidsthed og øget bæredygtighed som aldrig før. Der afholdes mange skåltaler med opremsning af ambitiøse målsætninger – gerne 10-20 år ude i fremtiden - og bæredygtighed er blevet en reel og meget nærværende konkurrence-parameter, hvor man kan vinde eller tabe kundernes gunst. Det er dog vigtigt at minde om, at transformationen mod øget bæredygtighed ikke kommer af sig selv, men kræver en langvarig og målbevidst indsats for at vi kommer i mål.

Læs hele lederen her: Øget bæredygtighed kommer ikke af sig selv

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viser en bakke jordbær pakket i gennemsigtig plastSom afslutning på GUDP-projektet Kvalipak afholdt Plast og Emballage den 25. november 2019 en temadag om madspild, emballage og miljø på Teknologisk Institut i Aarhus.

Læs hele atiklen her: Temadag afholdt 25. november 2019 - Bedre kvalitet og mindre spild af frisk frugt og grønt med nye emballager

 

tegningen viser hvordan paraplystandarden under EUs emballage- og emballagedirektiv fungererNyt emballagedirektiv og mandat til den europæiske standardisering

Det forlyder, at EU-Kommissionen i øjeblikket forhandler med CEN om et nyt mandat til at understøtte direktivet. European Committee for Standardization (forkortes CEN fra fransk: Comité Européen de Normalisation) er en europæisk standardiseringsorganisation med deltagelse af 17 lande, herunder Danmark, som er repræsenteret af Dansk Standard. Indholdet af dette mandat er foreløbigt ukendt, så vi kan kun gætte på, hvad der sker.

Læs hele atiklen her: Nyt emballagedirektiv og mandat til den europæiske standardisering