Medlemsinformation 2020 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 4/2020

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser en pile-figur, der illustrerer flowet i en cirkulær økonomi med hensyn til materialer, design, fremstilling, forsendelse, forbrug og genbrug. Billedet er brugt til lederen i Plast og Emballages Medlemsinformation nr. 4_2020

Medlemsinformation 2020 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 4/2020

LEDER: En verdensomspændende pandemi har flyttet fokus i en periode, men det ændrer ikke ved, at øget klimabevisthed kommer til at udfordre mange danske virksomheder som aldrig før. Bæredygtighed er blevet en vigtig konkurrenceparameter og kravene kommer hurtigere end de fleste af os havde forestillet os. Danmarks ambitiøse 2030-klimamål nås kun, hvis brugen af ressourcer ses i et helhedsperspektiv, hvor genanvendelse er indtænkt i produktdesignet og det starter med den enkelte virksomhed

Læs hele lederen her: Danmarks klimamål sætter plastbranchen under pres

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viser en frokostpakke to-go sat op, så man kan se de forskellige elementer frokostpakken indeholder, dvs. forskellige retter i plastbokse samt brød i papirposeDet er almindeligt anerkendt, at emballages klimaaftryk typisk er mindre end fødevarens og at emballagen kan reducere det samlede klimaaftryk ved at forlænge fødevarens holdbarhed.
Det er en indbygget forudsætning for det sidste postulat, at længere holdbarhed fører til mindre madspild og dermed mindre primær produktion, fødevareforarbejdning, emballering og distribution.

Læs hele atiklen her: Emballagens Klimaaftryk

 

Billedet viser en laboratorieopstilling af et fotokatalytisk filterTeknologisk Institut er med til at udvikle et ventilationsfilter, der skal nedbringe smitten af luftbårne sygdomme i stalde. Det er et vigtigt tiltag til at øge sundheden hos produktionsdyr, og dermed sænke medicinforbruget i landbruget.

Læs hele atiklen her: Filtre til staldventilation skal beskytte mod luftbårne virussygdomme