Medlemsinformation 2020 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 5 2020

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser en bunke fødevarerester - kartoffelskræller, gulerødder, æggeskaller, agurk og kål - lagt til kompostering

Medlemsinformation 2020 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 5 2020

LEDER: Danmark har fået en ny grøn forskningsstrategi, der skal bidrage til den grønne omstilling. Målsætningen er, at Danmark skal være et grønt foregangsland og forskningen er en del af midlet, hvis vi skal nå de ambitiøse 70% reduktion af drivhusgasser inden 2030. Vores brug og håndtering af plast indtager en nøglerolle i opfyldelsen af målet, men man skal tænke sig om og overveje grundigt hvordan det gøres. Løser man et problem, kan man let skabe et andet lige så stort.

Læs hele lederen her: Bæredygtighed eller madspild

Du kan læse flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, og læse hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viser en vanddråbe balancerende på et blad fra Lotousblomsten. Billedet er taget af C. Falcon Garcia, The Technical University of Munich og må KUN bruges efter aftale med BBI/ALB

For at imødekomme samfundsmæssige udfordringer som forbedret fødevaresikkerhed, reduktion af madspild og genanvendelighed, er der behov for løbende udvikling af fødevareemballager.

Læs hele atiklen her: Lotuseffekten og antimikrobiel papirbaseret barriereemballage til fødevarer

Billedet viser en rækker ( fem stk.) ansigtsmasker til medicinsk brug lagt i en vifte
Siden foråret har Teknologisk Institut haft travlt med at teste medicinske ansigtsmasker for de danske hospitaler og importører, som en del af den øgede indsats i at kvalitetssikre de mange masker som kommer til landet under Covid-19 udbruddet.

Læs hele atiklen her: Test af ansigtsmasker til medicinsk brug hos Teknologisk Institut