Medlemsinformation 2022 - Plast og Emballage - Nr. 2

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser emballager til fødevarer bl.a. sorte bakker med film påstøbt og små runde gennemsigtige plastbøtter med forskelligt indhold. Billedet er fra Colourbox, og er brugt som topbillede på Plast og Emballages Medlemsinformation nr. 2-202

Medlemsinformation 2022 - Plast og Emballage - Nr. 2

LEDER: Hvad er fremtidens emballage? Det spørgsmål er svært at svare på, men det er 100% sikkert, at det på en eller anden måde kommer til at forholde sig til bæredygtighed. Problemet med dette begreb er, at det er multivariabelt – enormt mange parametre har indflydelse på bæredygtighed og det kræver indsigt i en lang værdikæde for at kunne udtale sig meget skråsikkert. Vi vil prøve at gennemgå nogle af de forhold som Teknologisk Institut finder vigtige for bedømmelsen af bæredygtighed.

s hele lederen her: Fremtidens emballage - hvad tror Teknologisk Institut?

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viser en skræddersyet emballage til opvarmning af fødevarer i mikrobølgeovn.En gennemsnitlig familie i hus bruger 12% af strømforbruget på madlavning, mens en gennemsnitlig familie i lejlighed bruger 16% på madlavning, hvilket svarer til ca. 1000 kWt om året. Med de stigende elpriser det seneste år samt højere tariffer fra 2022 ligger gennemsnitsprisen for en kWt for forbrugeren i april på over 3 kroner. Dette betyder en udgift til madlavning på gennemsnitligt 3000 kr. om året for en dansk familie. ”Sådan er det bare”, ville nogen sige. Andre ville måske komme i tanke om noget, de fleste af os allerede har i vores køkkener, mikrobølgeovnen.

Læs hele atiklen her: Er det tid til at udnytte mikrobølgeovnen til mere end popcorn og rester?

Artikler ang. bæredygtighed er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.