Medlemsinformation 2022 - Plast og Emballage - Nr. 1

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser forskellige slags varer på et indkøbsbånd i en forretning. Billedet er et arkivfoto fra Pixabay

Medlemsinformation 2022 - Plast og Emballage - Nr. 1

LEDER: Det er gamle nyheder, at EU-medlemslandene inden 2025 skal indføre nye regler for udvidet producentansvar. Målet er naturligvis at fremme bæredygtighed og den cirkulære økonomi, og det betyder, at der skal oprettes nye ordninger og foretages ændringer til eksisterende producentansvarsordninger. Det betyder, at Danmark og de øvrige EU-medlemslande er forpligtet til senest 31. december 2024 at indføre udvidet producentansvar for alle typer emballager og for visse engangsplastprodukter samt oprydningsansvar for visse engangsplastprodukter, der er omfattet producentansvaret. Det er en stor opgave, og hvad er status lige nu?

s hele lederen her: Status på producentansvar for emballage i Danmark

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viser en separeret flerlagsfolie, hvor der er en klar PA-folie og en uklar PE-folie. Billedet er brugt til en artikel i Plast og Emballages Medlemsinformation nr. 1-22Teknologisk Institut har gennem indsatsområdet Bæredygtige Materialer arbejdet på at udvikle en teknologi, der kan hjælpe i genanvendelse af flerlagsfolier. 

Læs hele atiklen her: Delaminering af flerlagsfolier

Billedet viser et par oksebøffer, der ligger på en sortfarvet plastbakke. Billedet er brugt i en artikel i Plast og Emballages Medlemsinformation nr. 1-22

 


Farvestoffet carbon black (også kendt som kønrøg) gør det vanskeligt at sortere plastaffald med nærinfrarød spektroskopi og af den grund overvejer flere af vores kunder alternative muligheder.

Læs hele atiklen her: Hvad er det nye sort?

Billedet viser et antal bæredygtige plastfrie papiremballager - et bæger - udviklet i projektet Bæredygtige plastfrie papiremballager til syrnede mælkeprodukter". Billedet er brugt til en artikel i Plast og Emballages Medlemsinformation nr. 1-2022

 

Syrnede mælkeprodukter som crème fraiche, yoghurt og skyr er oftest pakket enten i bægre af plast eller PE-lamineret pap. Plast er et enestående materiale til produkter med højt vandindhold og anvendes for at sikre produkterne.Desværre er plast også fossilt baseret og svært nedbrydeligt, hvis det havner i naturen. Udviklingen af en cellulosebaseret emballage belagt med en tynd bio-nedbrydelig barriecoating vil afhælpe disse problematikker.

Læs hele atiklen her: Bæredygtige plastfrie papiremballager til syrnede mælkeprodukter

 

Artikler ang. bæredygtighed er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.