Metal 3D-print giver mere fleksibel ekstrudering af fødevarer

Kristian Rand Henriksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 62.

3D-printede snekker til ekstrudering

Metal 3D-print giver mere fleksibel ekstrudering af fødevarer

På Teknologisk Instituts pilotfaciliteter i Sønder Stenderup tester og udvikler man forskellige fødevarer og foderprodukter - fx osterejer, morgenmadsprodukter og fiskefoder. Her har 3D-print betydet, at man hurtigere og billigere kan få vigtige reservedele til ekstruderingsmaskinerne.

Metal 3D-print har bl.a. været brugt til fødevare-ekstruderne på anlægget. I ekstruderne sidder der nogle skruer, som transporterer masse igennem maskinen, og herpå sidder der nogle skrueelementer, som gør at man kan opbygge forskellige skruekonfigurationer – noget der er essentielt, når man ekstruderer.
Lad os hjælpe dig med 3D-print produktion

MEN: Skrueelementerne bliver ofte slidt, og så er det en fordel, at der hurtigt kan 3D-printes nogle nye – faktisk har 3D-print op til 2½ måneds hurtigere leveringstid end konventionel fremstilling – og prisen er endda op til 30 % lavere. Derudover giver 3D-print mulighed for at opbygge et digital lager af reservedele frem for et fysisk – delene kan nemlig hurtigt printes on demand. Det fortæller teknisk konsulent, Mette Thomsen i videoen herunder.