Naturgas til transport

Kim  Winther

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 10.

Naturgas til transport

Vi tilbyder tests af diverse køretøjer, som kører på naturgas og måler på brændstofforbrug, emissioner og tester, hvordan realistisk kørsel påvirker gaskøretøjet. Desuden rådgiver vi om en omstilling til gastransport i forhold til økonomi og miljø.

I vores laboratorium har vi særligt udstyr til at teste køretøjer på gas. Vi kan måle gasflow og dermed fastsætte brændstofforbruget. Desuden kan vi også måle udstødningsemissioner meget detaljeret. I forhold til gas kan det f.eks. være vigtigt at vide, hvorvidt der slipper methan ud af udstødningen, idet methan bidrager mere til drivhusgas end CO2.

Vores tests foregår i et laboratorium, men testene simulerer virkeligheden. Vi karakteriserer først køretøjet ved at køre på landevej. Fakta som f.eks. luftmodstand indstiller vi på vores rullefelt og tilføjer et realistisk kørselsmønster. På den måde vil en test give et realistisk billede af, hvordan gaskøretøjet performer.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Test og rådgivning omkring gaskøretøjer
  • Måling af gasflow (brændstofforbrug)
  • Måling af emissioner
  • Måling på rullefelt som simulerer realistisk kørselsmønster (transient måling)
  • Støjmåling

Relevante cases:

Vi har testet større gaskøretøjer i et sammenligningsstudie for Trafik- og Byggestyrelsen, som blev afsluttet november 2015. Læs mere her

Vi har skrevet rapport om konvertering af biogas til metanol. Læs rapporten