Alternative brændstoffer

Sten  Frandsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 03.

Alternative brændstoffer_2 juli 2014

Alternative brændstoffer

Den danske regering ønsker, at den danske transportsektor skal være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Det kræver grønne skridt og en omstilling af køretøjer til f.eks. naturgas/biogas, brint, alkohol eller biodiesel. På Teknologisk Institut har vi erfaring med test og rådgivning om alternative brændstoffer samt mulighed for at tilpasse motorer til optimal anvendelse af alternative brændstoffer.

Økonomiske og miljømæssige beregninger
Vi rådgiver flådejejere om omstilling til gas, el, brint, biodiesel eller andet alternativt brændstof under hensyntagen til brændstofpris, brugervenlighed, vedligeholdsomkostninger, energibesparelser, CO2, støj og øvrige relevante forhold.

Emissions- og forbrugsmåling

Ved udskiftning af konventionelt brændstof med et alternativt brændstof er der oftest fokus på forbruget samt den miljømæssige gevinst. Vi tilbyder præcisionsmåling af forbruget af gas, brint og flydende brændstoffer samt emissioner af gasser og partikler.

Tilpasning af motorer

Vores motorlaboratorium giver os mulighed for at teste og optimere motorer til anvendelse af forskellige typer af brændstof. Vi kan bl.a. udstyre motorerne med sensorer til måling af cylindertryk samt foretage fuld programmering af motorstyringen.

Brint og brændselsceller
Brændselsceller giver en lydsvag drift og udleder kun en brøkdel af den forurening, som kendetegner forbrændingsmotorer. Vi udvikler og integrerer brændselsceller i mindre køretøjer i vores brintlaboratorium.

Cases