Optimeret planteproduktion - Optimering af planteproduktionssystemer

Jakob Skov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 42.

Optimering af planteproduktionssystemer

Optimeret planteproduktion - Optimering af planteproduktionssystemer

Oprindeligt foregik planteproduktion på marker, men udvikling over drivbænke, orangerier og plastdække/plasttunneler til moderne væksthuse med opvarmning og vækstlys gør det muligt at producere selv tropiske planter på vore breddegrader. Det nyeste skud på stammen er dyrkningsrum uden dagslys såsom lagerbygninger, hvor man kan udnytte pladsen i højden ved at indrette flere dyrkningslag med LED-belysning som energikilde. Sådanne dyrkningsrum kan også køles, således at man i tropiske egne kan producere planter, der ikke ”tåler” høje temperaturer.

Teknologisk institut kan hjælpe med at designe den tekniske indretning af dyrkningsrum i et eller flere lag, herunder lave kravspecifikation på udformning af hylder/borde, vandingssystem, LED-belysning og udvidet klimastyring, i forhold til traditionel væksthusproduktion.

Teknologisk institut kan også udføre afprøvninger af udstyr. Dette kan være som et led i udviklingen af udstyret eller som dokumentation af udstyrets egnethed til planteproduktion.

Opgaven løses i samarbejde med leverandøren og/eller kunden ved test i mindre skala i klimakammer eller ved egentlige demonstrationsopstillinger hos en forsøgsvært. 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Opstilling af kravspecifikation til en planteproduktion i et eller flere lag i et givet rum.
  • Dokumentation af effekter ved forsøg i mindre skala.
  • Målinger af dyrkningsrummets mikroklima (f.eks. temperatur, luftfugtighed og fotosynteseaktivt lys) over tid.
  • Registrering af planteeffekter (fotosyntese, tilvækst, kvalitet).