Præcisionsfermentering

Lise-Lotte  Schmidt-Kallesøe

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 68.

Ærter - Tørrede

Præcisionsfermentering

Præcisionsfermentering er beskrevet som en af de vigtigste teknologier til at skabe fx en mere bæredygtig foder – og fødevareindustri, men også i forhold til fremtidens medicin og brændstofteknologier.

Fermentering vurderes til at være en af de vigtigste nøgler i den grønne omstilling og en vigtig teknologi til at nå vores reduktion indenfor CO2.

Teknologien går ud på at dyrke mikroorganismer, der allerede findes i naturen i store ståltanke i stedet for i dag ved brug af fossile ressourcer eller via dyrehold. Mange proteiner, der i dag anvendes i fødevareindustrien er produceret animalsk, hvilket belaster CO2-udledningen væsentligt.

Ved præcisionsfermentering udnytter man mikroorganismer som bakterier, svampe, mikroalger eller gærceller til at fremstille forskellige stoffer som fx komponenterne til mælk, kød, vitaminer, kræft- og malariamedicin samt smags- og aromastoffer til fødevarer.

Præcisionsfermentering adskiller sig fra øvrig fermentering ved, at mikroorganismerne, der indgår, er blevet designet til formålet f.eks. ved hjælp af genmodificering i et laboratorium.