Solenergi - Kvalitetssikring, TDD og felt- og laboratoriemålinger

Ivan  Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Solenergi 9 til underside.jpg

Solenergi - Kvalitetssikring, TDD og felt- og laboratoriemålinger

Hvorfor er det vigtigt at kvalitetssikre solenergianlæg, og hvordan kan en Teknisk Due Dilligence hjælpe med dette? Det kan du få svar på her. Du kan også læse mere om felt- og laboratoriemålinger, og hvis du har brug for sådanne målinger af et anlæg, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også læse mere om vores ydelser her.

Kvalitetssikring

Solcelleanlæg er en attraktiv investering for både private og virksomheder, og der er mange fordele ved at investere, såsom lave driftsomkostninger, lang anlægslevetid og fremtidssikring af elproduktionen i en bygning uden udsendelse af skadelige stoffer i omgivelserne.

Det er en udbredt opfattelse, at solcelleanlæg er relativt simple at montere, og at der med den rette vejledning kan være mange penge at spare ved at montere og installere selv. Men der kan dog opstå problemer med anlæggets kvalitet og levetid, hvis ikke at du som installatør har et minimum af kendskab til dimensionering og ydelsesvurdering, kvalitetsvurdering af komponenter, elinstallationer, myndighedskrav, bygningsmontage mm. At montere og installere et solcelleanlæg kræver derfor en ret sammensat viden, og undervejs kan der opstå mange situationer, hvor installatøren er på usikker grund, som kan føre til fejl.

Eksempler på fejl i solcelleanlæg kan være

  • Indtrængen af fugt i anlægget, som skyldes dårlig kvalitet af materialer eller dårlig kvalitet i lamineringsprocessen
  • Forkert placering af anlæg, så der skygges for anlægget
  • Farveforandringer i cellerne
  • Manglende fyldestgørende dokumentation

Fejlene opdages typisk i et anlæg, der er i drift, ved funktionssvigt, for lav elproduktion, visuelle forandringer i solcellepanelerne eller ved, at man opdager, at der trænger fugt ind i bygningen under solcelleanlægget.

Heldigvis er langt de fleste anlæg udført i en tilfredsstillende kvalitet og vil yde som forventet og opnå den forventede levetid. Der er dog flere gode grunde til at få dit solcelleanlæg kvalitetssikret og kontrolleret jævnligt, herunder trygheden i at vide at din investering i solcelleanlægget er i orden, og at elproduktionen er tilfredsstillende. Teknologisk Institut har gennem årene udført anlægskontroller og kvalitetssikringer på mange store og små solcelleanlæg, og vi kan også hjælpe med at kontrollere og kvalitetssikre dit anlæg.

Teknisk Due Dilligence

Teknisk due dilligence (TDD) er en undersøgelse af en bygning eller et anlæg, som kan give information om bygningen eller anlæggets tilstand. Den undersøger og registrerer bygningen eller anlæggets udvendige og indvendige komponenter og den eller dets installationer. Den kan også verificere, hvordan de forskellige dele af faciliteterne foregår.

En TDD kan hjælpe med forskellige ting. Den kan bidrage med en foreløbig økonomisk estimering og gennemgang af uopførte anlæg, som er meget brugbart, før du investerer i et solcelleanlæg. TDD kan også inkludere en gennemgang og estimering af udbudsbetingelser og indkommende tilbud for større solcelleprojekter. Under konstruktionen af en bygning eller et anlæg kan den udføre tekniske vurderinger og be- eller afkræfte, om konstruktionen lever op til de krav, der er stillet til for eksempel design eller placering. En TDD kan også tjekke op og holde styr på, hvor langt i processen man er nået. Desuden kan en TDD bruges til at gennemgå eksisterende solcelleanlægs tilstand, som er brugbart, hvis du ønsker at investere i f.eks. en ejendom der har integreret solceller. Ved at kende solcelleanlæggets tilstand undgår du at investere i et anlæg med eventuelle fejl og mangler.

Hvis du har brug for rådgivning om udbud, en foreløbig projektvurdering og eller en TDD, så tøv ikke med at kontakte os. Vi tilbyder udførelse af TDD i den detaljeringsgrad, som du har brug for.

Felt- og laboratoriemålinger

Hvis du ikke allerede har et solcelleanlæg, der skal kontrolleres eller kvalitetssikres, men derimod ønsker at finde ud af, om du har mulighed for at få installeret solceller i den bygning, hvor du bor, ejer eller har ansvar for, kan vi hjælpe dig. Vores specialister har stor erfaring med og viden om termisk og elektrisk udnyttelse af solenergi, og de er i stand til at udføre målinger og evalueringer af anlæg, både på anlægssted og i laboratoriet.

___________________________________

Her kan du læse mere om Solenergilaboratorietsolceller og solvarme. Du kan også tilmelde dig Køle- og Varmepumpetekniks nyhedsbrev - så er du sikker på, at du ikke går glip af den nyeste viden og seneste udvikling inden for energi og klima
.