Stort innovationsværksted på Christiansborg Slotsplads

Christian  Kallesøe

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 70.

Stort innovationsværksted på Christiansborg Slotsplads

Pressemeddelelse den 02.10.2013

Teknologisk Institut stiller fuldt udrustet fabrikations-laboratorium op i lastbil til Startup Borgen ved Christiansborg.

På innovations-campen Startup Borgen 4. til 6. oktober 2013 vil der være et fuldt udrustet fabrikations-laboratorium i en lastbil på Christiansborg Slotsplads. Her får deltagerne adgang til rådgivning om deres idéer og mulighed for at udvikle idéerne til prototyper. Samtidig er der mulighed for at få en generel dialog om fremtidens produktionsteknologi,

- Teknologisk Institut har fokus på de innovative idéer, mulighederne for at omsætte disse ideer til prototyper, og på sammen med iværksætterne at drive ideerne frem til produktion, nye virksomheder og nye arbejdspladser. Sammen skal vi have hjulene til at rulle med fuld fart, siger centerchef Leif Højslet Christensen, Teknologisk Institut.

I fabrikations-laboratoriet medbringer eksperterne fra Teknologisk Institut og Opfinderådgivningen maskiner til udvikling af prototyper som for eksempel en CNC-fræser, 3D printere, laserskærere og konventionelt værktøj. Desuden vil der være en elektronik-afdeling, hvor der vil være mulighed for at udvikle elektronik til prototyper og fremstille egne kredskort.

- Innovation handler om at skabe værdi. Men desværre strander rigtig mange idéer, fordi idéhaver mangler praktisk viden om, hvordan man kommer videre og får adgang til faciliteter, hvor man kan undersøge, validere og visualisere sine ideer. Vi kommer med den praktiske viden, baseret på mere end 40 års erfaring med modning og nyttiggørelse af opfindelser, siger Kasper Birkeholm Munk, der er teamleder i Opfinderådgivningen og Fablab TI på Teknologisk Institut.

Alle besøgende vil have mulighed for at få en dialog om teknologi, forretningskoncept og produktudvikling samt modtage opfinderrådgivning på deres idéer i løbet af hele weekenden.
Dog har deltagerne fra Startup Weekend Borgen førsteret. 

Startup Weekend er en international iværksætter-event, der siden 2007 er blevet afholdt over det meste af verden. Konceptet er enkelt: I løbet af 54 timer kommer man fra idé til flyvefærdigt produkt. Om fredagen pitcher deltagerne idéer for hinanden, de bedste vælges ud, og der dannes teams omkring idéerne. I løbet af de næste to dage arbejder de forskellige  teams videre på idéerne, som præsenteres for en jury søndag eftermiddag. Juryen vurderer idéernes forretningspotentiale, og teamet med den mest levedygtige idé vinder.

Yderligere oplysninger
Centerchef, Christian Kallesøe, Teknologisk Institut, mail: chkl@teknologisk.dk, Mobil: 7220 2570.