Tetra Pak bruger 3D-print til at formgive bamse-is

Kristian Rand Henriksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 62.

Ekstruderingsdyse til is - med bamseis under

Tetra Pak bruger 3D-print til at formgive bamse-is

Tetra Pak Processing Systems er en del af den verdensomspændende Tetra Pak koncern, og her laver man systemer til fremstilling af iscreme - med 3D-print som en vigtig ingrediens.

Virksomheden har lavet en dyse, hvor man kan blande flere farver is og placere dem på produktionslinjen i en række forskellige figurer. På den måde kan man fx lave is, der er formet som en bamse, en panda eller en mariehøne.

close-up af panda isTidligere var dysen svejset sammen af en masse små dele i rustfrit stål, som så blev svejset op i tre store partier, som kunne skilles ad til rengøring. Dette var en MEGET dyr og ikke-optimal løsning.

I dag bliver dysen 3D-printet i metaldetekterbart nylon hos Teknologisk Institut, og den består nu af tre dele - en manifold, som altid er den samme, og selve dysen, hvor kanalforløbet let kan redesignes, når Tetra Pak skal lave en ny is. Endelig bliver der printet en titaniumafslutning, som beskytter dysen der, hvor isen skæres af.

Fordelene ved 3D-print er, at det både er hurtigere og væsentligt billigere. Desuden har Tetra Pak en enorm designfrihed, og med den lave pris kan de lave flere designiterationer - tidligere var designet mere låst pga. prisen.

Helt konkret opnåede Tetra Pak:

  • 60 % reduktion af omkostningerne
  • Leveringstid forkortet fra 8 uger til 4 uger
  • Partkonsolidering fra 30 til 3 parter - og dermed et langt mere hygiejnisk design

Fordele ved 3D-print i denne case

  • Close-up af dyseAttraktiv pris ved lave styktal
  • Ultimativ designfrihed og fleksibilitet med mulighed for løbende at optimere på designet og lave redesign uden store værktøjsomkostninger 
  • Med 3S-behandling på det 3D-printede nylon tilføres nye overfladeegenskaber, således at materialet ikke suger vand og dermed bliver mere rengøringsvenligt
  • Undgå stor lagerbeholdning - kun 3D-filerne skal være på lager. Emnerne produceres efter behov og med kort leveringstid
  • Print i både metal- og plastmaterialer, som er godkendt til fødevarekontakt
  • Ingen samlinger eller svejsninger, hvor der kan ske ophobning af bakterier.