Undersøgelser af indeklima i bygninger - Måleperiode

Thomas  Witterseh

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 11.

Undersøgelser af indeklima i bygninger - Måleperiode

Valg af måleperiode

Når det vurderes, hvor lang en måleperiode der skal være, vælges principielt mellem:

  • Øjebliksmålinger er enkle og billige at gennemføre, men da de kun beskriver tilstanden i et kort øjeblik kan forholdene fx dagen før eller ugen efter være afgørende forskellige. Resultaterne kan dermed være misvisende i forhold til problemets karakter. Fx kan luftskiftet på en stormende dag være så stort, at koncentrationen af uønskede gasser i luften er meget lille eller rumtemperaturen passende, hvor man på en stille dag måske vil få 5 gange højere koncentrationer eller en 5 grader højere rumtemperatur.

  • Langtidsmålinger er modsætningsvis dyrere, men beskriver til gengæld problemstillingen bedre. Der vælges normalt måleperioder som er repræsentative for indeklimaforholdene. Ved målinger på 1-2 uger pr. sæson (vinter, forår, sommer eller efterår) vil det ofte være muligt at afsløre årsagerne til problemerne, og de vil ofte antyde hvilke former for udbedringer, der teknisk set er bedst og billigst.