Wohlers rapport 2022 viser fornyet vækst inden for 3D-print

Jeppe Skinnerup Byskov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 65.

Forside af Wohlers Report 2022

Wohlers rapport 2022 viser fornyet vækst inden for 3D-print

I går offentliggjorde Wohlers Associates, der er ejet af ASTM International, udgivelsen af dette års ’3D-print bibel’ - Wohlers Report 2022. Dermed er det 27. år i træk, at rapporten udgives.

Den 425 sider lange rapport bygger på 26 års data og markedsindsigt, kombineret med et stort netværk af kontakter verden over, og den leverer opdateret indhold samt ekspertanalyser omkring additiv fremstilling (AM) og 3D-print på verdensplan.
Lad os hjælpe dig med 3D-print produktion

Research fra Wohlers Report 2022 viser, at der i 2021 var en vækst i 3D-print industrien på 19,5 %. I forhold til 2020, som var stærkt påvirket af COVID-19-pandemien, er det en stigning i væksten på 7,5 %.

Som forventet er branchen vendt tilbage til en periode med fremskridt og investeringer. Denne vækst går på tværs af rumfart, sundhedspleje, bilindustri, forbrugerprodukter, energi og andre industrier

- Terry Wohlers, Wohlers Associated

Industrielt brug dominerer

Efterhånden som teknologien og industrien modnes, er der ifølge den nye rapport et stigende antal virksomheder, der bruger 3D-print til specialfremstillede produkter og serieproduktion. Det ses bl.a. på væksten i polymerpulverforbruget, som i 2021 voksede med 43,3 %. Dermed overhaler pulver fotopolymerer som det mest brugte 3D-print materiale, viser Wohlers Report 2022.

- Det er interessant at se, at polymerpulver endelig har overhalet fotopolymerer, men det er ikke en kæmpe overraskelse. I flere år har der været en bevægelse mod mere industrielt brug af 3D-print, og det er også det, vi ser fra vores kunder – og pulver er simpelthen mere velegnet til de industrielle anvendelser. Men jeg er glad for at se, at den samlede vækst i industrien er tilbage på sporet, og jeg glæder mig at dykke længere ned i rapporten, siger Jeppe Byskov, centerchef på Teknologisk Institut.

Graf over 3D-print vækst

Figur 1: Vækst af polymerpulver (gul) sammenlignet med fotopolymerer (orange) i millioner af dollars. Kilde: Wohlers Reports 2022

Nye tiltag i rapporten

Nogle af de nye og udvidede områder i Wohlers Report 2022 er:

  • Skalering af 3D-print til produktion
  • Udvikling i arbejdsstyrke og bæredygtighed
  • Kvinder inden for 3D-print
  • Banebrydende F&U-programmer
  • Rapporter fra brancheeksperter i 34 lande
  • Fremtiden for 3D-print

Mere information om Wohlers Report 2022 kan findes her.