Workshop - Få mere ud af dine energidata

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Billedet viser et fjernvarmeanlæg

Workshop - Få mere ud af dine energidata

Dato:           20. marts 2018 - kl. 10.00-16.00                              
                   (registrering fra kl. 9.30)

Pris:            500 kr.

Sted:           Teknologisk Institut
                   Kongsvang Allé 29
                   8000 Aarhus C

                   Konferencesalen, bygning 1 – 5. sal

Får I nok udbytte af jeres energidata?
Som energirådgiver eller energiansvarlig i en virksomhed kan det være svært at finde frem til de rigtige energiforbedringer eller tiltag, som nemt kan indføres her og nu. Med et afsæt i energimæssige estimater og måledata, inklusiv tolerancer, vil de største potentialer for forbedringer og de nemmest tilgængelige tiltag kunne analyseres, og deres effekt dokumenteres.

Den 20. marts 2018 afholdt Teknologisk Institut og DTU workshoppen ”Få mere ud af dine energidata”, hvor deltagerne kunne høre om de muligheder for energiforbedringer, der ligger gemt i jeres måledata.

Billedet viser hænderne på en person, som er ved at tælle pengesedler.Tag hjem med ny viden og inspiration
Formålet med workshoppen var at give deltagerne inspiration til at sætte gang i nye energitiltag i jeres virksomhed – baseret på de måledata, I har til rådighed lige nu, som nemt kan suppleres med enkelte nye måledata.

Målgruppe

Workshoppen var målrettet personer, som har erfaring med og behov for måling og registrering af procesparametre.

Der er ikke tale om et kursus i måleteknik, men en workshop, hvor  nogle af dagens vigtige emner og spørgsmål blev diskuteret og der blev sat fokus på problematikkerne, som du overlever dem i din hverdag.

Se programmet for dagen.

 

Workshoppen blev afholdt i samarbejde med DRIP - Water efficient industrial food production

Billedet viser DRIP logoet

 

_______________________________________________________________________________________

Vil du på et helt kursus om energiforbedringer og måledata?

Teknologisk Institut og DTU samarbejder om muligheden for at oprette et nyt kursus, der sætter fokus på de muligheder for energiforbedringer, der ligger gemt i virksomheders måledata.

Det forventes, at kurset vil tage fat om de muligheder der er, for at få flere informationer om energianlæg ved at lære at forstå og bruge måledata systematisk. Udover at dette kan give kursisterne et bedre overblik, påtænkes det også, at kurset vil kunne give en større procesindsigt og afdækning af de optimeringsmuligheder, der ligger gemt i måledata.

Ideen er, at kurset skal være opbygget omkring et praktisk eksempel, og at analyserne skal understøttes af usikkerhedsanalyser for at dokumentere forbedringspotentialer på trods af unøjagtigheder i data. I forlængelse af det vil deltagerne formegentlig kunne sættes i stand til at udføre kortlægning og beregning af potentialer, både ved simple, pragmatiske procesoptimeringstiltag og mere detaljerede metoder, som f.eks. pinchanalyse.

Til workshoppen ovenfor var det muligt at diskutere kursets indhold og komme med forslag til Teknologisk Institut og DTU. Hvis du har input eller ideer er du meget velkommen til at kontakte Lars Reinholt.

Kontaktperson: Lars Reinholdt, Teknologisk Institut, tlf.: 72201270 – E-mail: lre@teknologisk.dk


Lignende arrangementer på Teknologisk Institut:

Temadag - Energieffektivitet i industrien - 2017

Energieffektivisering, økonomi, afgifter og tilskud - 2015

Energieffektivisering i industrien og VE til proces - 2015

VE til proces - 2013