Oxidativ status i fødevarer

Kirsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 48.

Oxidativ status i fødevarer

Oxidativ status i fødevarer

Det er velkendt, at lipidoxidation i levnedsmidler forårssager forringelser af spisekvaliteten, ved dannelse af harsk lugt eller uacceptabel smag. Proteinoxidation kan medføre tilsvarende forringelser. Kvalitetsændringerne vil ofte indebære en begrænsning af holdbarheden, hvorfor en dokumentation af oxidativ status i et produkts holdbarhedsperiode kan være hensigtsmæssig.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
DMRI’s kemiske laboratorium er et uvildigt og uafhængigt laboratorium akkrediteret af DANAK i henhold til DS/EN ISO/IEC 17025. Laboratoriet har mange års erfaring inden for analyse af levnedsmidler, bl.a. med dokumentation af oxidativ status i fødevarer. 
 
Foruden rådgivning på området, kan vi tilbyde følgende analyser:

  • Peroxidtal (primære nedbrydningsprodukter fra lipidoxidation)
  • Thiobarbitursyrereaktive substanser (TBARS, sekundære nedbrydningsprodukter fra lipidoxidation)
  • Hexanal og andre flygtige nedbrydningskomponenter
  • Frie thiolforbindelser (nedbrydningsprodukter fra proteinoxidation)
     
  • Katalog over laboratorieydelser - Fødevarer, kemiske analyser

Link