Tekstur og farveegenskaber i fødevarer

Nicolai Christian Bork

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 72.

Svinekød i montre

Tekstur og farveegenskaber i fødevarer

En fødevares tekstur og farve har stor betydning for smagsoplevelsen og ændringer i fremstillingsprocesser og recepter kan få uhensigtsmæssige konsekvenser for disse kvalitetsparametre.

Effekten af at ændre produktionsbetingelser på et produkts tekstur, kan klarlægges ved instrumentelle viskositets- og konsistensmålinger.

Dokumentation af farveforandringer kan udføres med specialudstyr, der giver mulighed for måling ved forskellige bølgelængder, der kan afsløre hvilke processer der forårsager ændringerne, og ideer til hvordan de kan minimeres.

Teknologisk Instituts kemiske laboratorium er et uvildigt og uafhængigt laboratorium akkrediteret af DANAK i henhold til DS/EN ISO/IEC 17025. Laboratoriet har mange års erfaring inden for analyse af fødevarer, bl.a. med dokumentation af ændringer i produkternes tekstur og overfladefarve, samt rådgivning på området.