Fedt - indhold og kvalitet i fødevarer

Kirsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 48.

Fedt - Indhold og kvalitet i fødevarer

Fedt - indhold og kvalitet i fødevarer

Der er fokus på vores fødevarers indhold af fedt – ikke kun mængden, men i høj grad også indholdet af de enkelte fedtsyrer.

I forbindelse med at de nye regler for næringsdeklarationer der trådte i kraft i december 2016, er en dokumentation af fedtindhold, og heraf mængden af mættet fedt, også helt central.

Ved markedsføring af f.eks. fedtholdige fødevarer, kan en sundhedsanprisning være værdifuld, f.eks. ved en dokumentation af andelen af omega-3 og 6 fedtsyrer.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med ?
DMRI’s kemiske laboratorium er et uvildigt og uafhængigt laboratorium akkrediteret af DANAK i henhold til DS/EN ISO/IEC 17025. Laboratoriet har mange års erfaring inden for analyse af levnedsmidler, bl.a. med dokumentation af fedtkvalitet. 

Foruden rådgivning på området, kan vi tilbyde følgende analyser:

  • Totalfedt
  • Fedtsyresammensætning, herunder andelen af mættet/umættet fedt, CLA, Ω3/Ω6, trans-fedtsyrer, triglycerider og phospholipider, jodtal
  • Frie fedtsyrer

Links