Fedt - indhold og kvalitet i fødevarer

Kirsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 48.

Fedt - Indhold og kvalitet i fødevarer

Fedt - indhold og kvalitet i fødevarer

Der er fokus på vores fødevarers indhold af fedt – ikke kun mængden, men i høj grad også indholdet af de enkelte fedtsyrer. Indenfor lovgivningen, har Danmark siden 2003 reguleret industrielt fremstillede transfedtsyrer i fødevarer.
I forbindelse med at de nye regler for næringsdeklarationer er en dokumentaion af fedtindhold, og heraf mængden af mættet fedt, også helt centralt. De nye regler er frivillige fra december 2014 og bliver obligatoriske i december 2016.
Ved sundhedsanprisninger, af f.eks. fedtholdige fødevarer, kan en dokumentation af andelen af omega-3 og 6 fedtsyrer være værdifuld, i forbindelse med markedsføring af et produkt.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med ?
DMRI’s kemiske laboratorium er et uvildigt og uafhængigt laboratorium akkrediteret af DANAK i henhold til DS/EN ISO/IEC 17025. Laboratoriet har mange års erfaring inden for analyse af levnedsmidler, bl.a. med dokumentation af fedtkvalitet. 

Foruden rådgivning på området, kan vi tilbyde følgende analyser:

Links